Cursus Caring I – Zorg en aandacht voor jezelf | Online

Onvoorwaardelijke vriendschap voor jezelf

In deze cursus ontdek je een nieuwe manier van zorgen voor jezelf waarbij je op een vriendelijke en ondersteunende manier met jezelf omgaat. Leren om echt voor jezelf te zorgen brengt het beste in je naar boven; het verandert hoe je voor je omgeving zorgt, en het inspireert andere mensen om ook zorgzaam te zijn.


Tussen de lessen door oefen je met liefdevolle zorg voor jezelf in alledaagse situaties, met alle stress of frustratie die je hierin tegenkomt. Gaandeweg zul je merken dat er meer vreugde, balans en zorgzaamheid in je leven komt.


Deze cursus heeft een ervaringsgerichte manier van werken. We maken gebruik van begeleide meditaties, Kum Nye-oefeningen en interactieve reflectie-oefeningen gebaseerd op situaties uit het dagelijks leven.

“Zorgzaam zijn betekent dat we onszelf en anderen koesteren. Het betekent dat we al het leven als een kostbaar geschenk beschouwen.”
– Tarthang Tulku in Caring


Schrijf je in voor de online cursus Caring 1: Zelfzorg ontwikkelen

  • 10 januari t/m 18 april 2023 (geen les op 7 en 28 februari)
  • dinsdagochtend van 10:00 – 11:30 uur
  • 12 lessen
  • Online via Zoom
  • maximaal 9 deelnemers

Kosten: 145,-.


Praktische informatie cursus Caring 1: Zelfzorg ontwikkelen

Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus Caring 1: Zelfzorg ontwikkelen is geschikt voor voor iedereen die beter voor zichzelf en anderen wil leren zorgen. Speciale voorkennis is niet vereist.

Begeleiding

Guda van der Lee | docent Tibetaanse taal en Caring bij Nyingma Centrum Nederland

Guda van der Lee is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker in de Fysische geografie en Bodemkunde en was werkzaam op de Universiteit van Amsterdam en bij Delft Hydraulics. In 2004 maakte ze de overstap naar het Montessorionderwijs en heeft vervolgens als kleuterleerkracht gewerkt tot ze in 2012 de gelegenheid kreeg om op het Nyingma Centrum te gaan werken bij Uitgeverij Dharma. Sinds 2017 woont Guda in Noorwegen waar ze online lessen geeft in Caring en Tibetaans en ook nog steeds actief is voor de uitgeverij.


Literatuur

Caring by Tarthang Tulku - book cover

De cursus Caring 1: Zelfzorg ontwikkelen is gebaseerd op het boek Caring van Tarthang Tulku. Caring is te koop in onze Lotus Design Winkel.

Aanschaf van het boek is noodzakelijk. Een Nederlandse vertaling is helaas nog niet verkrijgbaar. Aan cursisten wordt wel een deel van de leesstof in voorlopige Nederlandse vertaling ter beschikking gesteld.

Vervolgcursus

Zorg en aandacht voor jezelf is de eerste uit het Caring-programma. Na deze cursus ben je van harte welkom om door te stromen in de andere cursussen, bijvoorbeeld cursus Caring II: Omgaan met emotie.