Kum Nye Intensief | Live | 15 april

Programma bij- en nascholing voor geautoriseerde Kum Nye docenten

Onder leiding van een docententeam bestaande uit Rinske Alberts, Tetske Hoitsma, Ton van der Scheer en Inge Barmentlo biedt Nyingma Centrum Nederland dit seizoen een intensief na- en bijscholingsprogramma Kum Nye aan. Dit is bedoeld voor docenten die in Nederland of België geautoriseerd zijn om les in Kum Nye Tibetaanse Yoga te geven.

Kum Nye in Vijf Trainingen

Deze intensieve training is gebaseerd op level 8 van de E-Kum Nye – Kum Nye in Vijf Trainingen. Het programma is een samenvatting van vele Kum Nye-leringen en presenteert Kum Nye in verschillende modellen. Eén model is bijvoorbeeld Balanceren, Integreren, Stimuleren en Transformeren; een ander is Lichaam, Adem en Geest. Een derde is Om Ah Hum. Dit specifieke programma is afkomstig van Tarthang Tulku Rinpoche en is kort beschreven in het laatste hoofdstuk van het boek MasterWork. Openen, Genezen, Stimuleren, Manifesteren en Beschermen zijn vijf trainingen voor menselijke ontwikkeling.

De eerste training draait om het onderwerp Openen (sessie 2 en 3) van Lichaam en Geest, wat een kritische start is voor het activeren van de gevoelsstroom, de motor van Kum Nye.

Het tweede onderwerp, Genezing (lessen 4-5) van Lichaam en Geest, benadrukt het weer heel worden, zowel van binnen als van buiten.

Het derde richt zich op het stimuleren van de energieën (lessen 6-7) van Lichaam en Geest om de innerlijke architectuur van het subtiele lichaamssysteem optimaal te benutten.

Het vierde onderwerp, Manifesteren van Lichaam en Geest (lessen 8-9), gaat over zelfexpressie en afstemming op verandering.

De laatste les (les 10) is gewijd aan het beschermen van de energieën van lichaam en geest.

Daarnaast is er aandacht voor de negen niveaus van Kum Nye. In het boek Kum Nye schrijft Tarthang Tulku over de drie niveaus van ontspanning. Meer recent heeft Rinpoche dit uitgesplitst in negen niveaus, die dit programma uitvoerig bespreekt.

Praktische informatie Kum Nye Intensief

Het programma vindt live plaats in het Nyingma Centrum in Amsterdam op drie zaterdagen van 10-17 uur.

Data: 15 april 2023. 

Tijd: Van 10.00 – 17.00 uur

De toegang inclusief een uitgebreide lunch bedraagt € 45 per dag.
NCN docenten doen mee met een persoonlijke toegestuurde kortingscode.

Het dringend advies is om als het even kan alle drie zaterdagen te volgen. Alleen zo ontstaat een volledig beeld over de Vijf Trainingen die in dit level behandeld worden.

De Kum Nye Intensief dagen zijn ook bedoeld voor informele uitwisseling en om wederzijds elkaar te inspireren. Daarom gaat de voorkeur uit naar live deelname. Alleen mensen die buiten Nederland verblijven of wegens omstandigheden aan huis gebonden zijn, kunnen op verzoek via Zoom deelnemen.

Dagprogramma

10.00 – 10.30 inloop + thee of koffie

10.30 – 12.00 sessie I

12.00 – 13.30 lunch + ontmoeten en bijpraten

13.30 – 15.00 sessie II

15.00 – 15.30 theepauze

15.30 – 17.00 sessie III

Begeleiding: Rinske Alberts, Tetske Hoitsma, Ton van der Scheer en Inge Barmentlo