Kum Nye Intensief | Live | 28 jan

Programma bij- en nascholing voor geautoriseerde Kum Nye docenten

Onder leiding van een docententeam bestaande uit Rinske Alberts, Tetske Hoitsma, Ton van der Scheer en Inge Barmentlo biedt Nyingma Centrum Nederland dit seizoen een na- en bijscholingsprogramma aan. Dit is bedoeld voor docenten die in Nederland of België geautoriseerd zijn om les in Kum Nye Tibetaanse Yoga te geven.

Kum Nye in Vijf Trainingen

De training is gebaseerd op level 8 van de E-Kum Nye – Kum Nye in Vijf Trainingen. Het programma is een samenvatting van vele Kum Nye-leringen. Kum Nye kan in verschillende modellen worden gepresenteerd. Eén model is bijvoorbeeld Balanceren, Integreren, Stimuleren en Transformeren; een ander is Lichaam, Adem en Geest. Een derde is Om Ah Hum. Dit specifieke programma is afkomstig van Tarthang Tulku Rinpoche en is kort beschreven in het laatste hoofdstuk van het boek MasterWork. Openen, Genezen, Stimuleren, Manifesteren en Beschermen zijn vijf trainingen voor menselijke ontwikkeling.

De eerste training draait om het onderwerp Openen (sessie 2 en 3) van Lichaam en Geest, wat een kritische start is voor het activeren van de gevoelsstroom, de motor van Kum Nye.

Het tweede onderwerp, Genezing (lessen 4-5) van Lichaam en Geest, benadrukt het weer heel worden, zowel van binnen als van buiten.

Het derde richt zich op het stimuleren van de energieën (lessen 6-7) van Lichaam en Geest om de innerlijke architectuur van het subtiele lichaamssysteem optimaal te benutten.

Het vierde onderwerp, Manifesteren van Lichaam en Geest (lessen 8-9), gaat over zelfexpressie en afstemming op verandering.

De laatste les (les 10) is gewijd aan het beschermen van de energieën van lichaam en geest.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan de negen niveaus van Kum Nye. In het boek Kum Nye schrijft Tarthang Tulku over de drie niveaus van ontspanning. Meer recent heeft Rinpoche dit uitgesplitst in negen niveaus, die in dit programma uitvoerig worden besproken.

Praktische informatie

Het programma vindt live plaats in het Nyingma Centrum in Amsterdam op drie zaterdagen van 10-17 uur.

Data: 28 januari 2023 – 15 april 2023. 

Tijd: Van 10.00 – 17.00 uur

De toegang inclusief een uitgebreide lunch bedraagt € 45 per dag.
NCN docenten doen mee met een kortingscode die persoonlijk wordt toegestuurd.

Het dringend advies is om als het even kan alle drie zaterdagen te volgen omdat alleen zo een volledig beeld ontstaat over de Vijf Trainingen die in dit level behandeld worden.

De Kum Nye Intensief dagen zijn ook bedoeld voor informele uitwisseling en om wederzijds elkaar te inspireren. Daarom gaat de voorkeur uit naar live deelname. Alleen mensen die buiten Nederland verblijven of wegens omstandigheden aan huis gebonden zijn, kunnen op verzoek via Zoom deelnemen.

Dagprogramma

10.00 – 10.30 inloop + thee of koffie

10.30 – 12.00 sessie I

12.00 – 13.30 lunch + ontmoeten en bijpraten

13.30 – 15.00 sessie II

15.00 – 15.30 theepauze

15.30 – 17.00 sessie III

Begeleiding: Rinske Alberts, Tetske Hoitsma, Ton van der Scheer en Inge Barmentlo