Kum Nye Kerstretraite: Tijd en ruimte om te zijn

Kum Nye Kerstretraite Nyingma Centrum Nederland - Tijd en ruimte om te zijn - afbeelding dennen met sterrenhemel

vrijdag 27 t/m maandag 30 december 2019

In deze retraite werken we met Kum Nye bewegings- en zelfmassageoefeningen die je openen voor de rijkdom aan ervaring die van nature in ons aanwezig is.

Als we in staat zijn te ontspannen en het proces van leven in ons meer ten volle te waarderen, kan iedere gevoelsmatige en fysieke ervaring gaan spreken en ons gewaarzijn informeren. Positieve ervaring opent zichzelf op natuurlijke wijze van binnenuit. Zonder te proberen ze te bezitten, kunnen wij gevoelens van vreugde door en om ons heen laten stromen, en daarmee steeds weer een aanzet geven tot harmonische wisselwerking met de wereld om ons heen.


Het einde van het jaar is bij uitstek een tijd van bezinning en vernieuwing. In de luwte van een retraite kun je je dagelijkse beslommeringen even loslaten en contact maken met je innerlijke bronnen van evenwicht en geluk.

Van dag tot dag

Vrijdag
Ruimte door ontspannen

Door lichaam adem en geest te ontspannen maken we ruimte voor gevoelens en sensaties die we normaliter niet opmerken. Die sensaties kunnen zich vervolgens gaan ontwikkelen en ons bewustzijn opent zich voor een diep, alles door-dringend energieveld in ons lichaam en zelfs ook daarbuiten.

Zaterdag
De zintuigen verkennen

We openen onze ervaring verder door te oefenen met het openen van de zintuigen. Je gaat ontdekken dat elk aspect van de omgeving de zintuigen streelt: kleuren worden extra levendig, klanken melodieus en geuren zoet. Alle aspecten van de ervaring gaan samen en alles vibreert; de gewone grens tussen binnen- en buitenwereld vervloeit.

Zondag
Het hart openen

Als het hartcentrum opengaat, lost de scheiding tussen onszelf en anderen op en worden wij deel van alles in plaats van buitenstaander. Compassie en liefde voor jezelf en anderen kunnen dan hun natuurlijke rol vervullen.

Maandag
Integratie

Als lichaam, adem en geest ontspannen zijn en zintuigen en hart open, kan onze energie zich van binnenuit steeds opnieuw vernieuwen. Ieder moment van ons leven brengt dan nieuwe inspiratie en daadkracht Zo ontwikkelen zich vastberadenheid en oprecht geduld zonder de noodzaak ons te fixeren. Op natuurlijke wijze kunnen we onszelf zijn en tegelijkertijd genieten van alles wat ons ervaren bevat.

Begeleiders

Jan Houwen
Jan Houwen

Rinske Alberts
Rinske Alberts


Kum Nye Kerstretraite – Tijd en ruimte om te zijn

Dagindeling

07.00 – 08.00 vroege meditatie
08.15 – 09.00 ontbijt
10.00 – 12.45 ochtendbijeenkomst
14.15 – 15.45 praktisch oefenen
16.00 – 17.30 middagsessie
18.00 – 19.00 avondeten
19.30 – 21.00 avondbijeenkomst

Het accent in deze retraite ligt op het beoefenen van Kum Nye.
Meditatie, mindfulness en mantra ondersteunen het oefenen.

Kosten en aanmelding

Vrijdag 27 december, 11:00 uur
t/m maandag 30 december, 16:00 uur

Prijs: € 320,- inclusief alle maaltijden
Nyingma cursisten betalen €290

Logies: Voor wie buiten Amsterdam woont gratis, op eenvoudige meerpersoonskamers (beperkt beschikbaar!)

Inschrijven: Stuur, om je in te schrijven, een e-mail aan nyingmacentrum@nyingma.nl. Onze administratie stuurt je dan een factuurnummer en aanwijzingen om het bedrag te kunnen voldoen. Geef in de e-mail ook aan of je op het Centrum wenst te overnachten tijdens de retraite.

Lokatie:
Nyingma Centrum Nederland
Reguliersgracht 25, nabij Rembrandtplein
Amsterdam

telefoon: 020-6205207
nyingmacentrum@nyingma.nl
www.nyingma.nl


“Vanuit de duisternis van gehechtheid en verwarring begint goedheid te schitteren en te schijnen – eerst een opflikkering, dan een gloed, tot we inzien dat licht overal te vinden is, onbeperkt en onbegrensd.”
– Tarthang Tulku

Print Friendly, PDF & Email