Online retraite Schoonheid is overal – start 20 juli 7u00

maandag 20 t/m zaterdag 25 juli

Geïnspireerd door het samen lezen van de Nederlandse vertaling van de tekst ‘Calling the Heart’ uit Love of Beauty, en met het doen van oefeningen en meditaties uit Kum Nye en Vreugde van Zijn, openen we meer en meer onze zintuigen en cultiveren we de verbinding met ons hart. De tekst krijg je na inschrijving toegestuurd.

“Onze zintuiglijke indrukken en gedachten, die kostbare voertuigen, vormen een open kans, een uitnodiging tot steeds grotere liefde en zorgzaamheid. … Door op schoonheid te mediteren, kunnen we schoonheid realiseren.”
– Tarthang Tulku in Love of Beauty, Voorwoord

Deze online retraite kun je volgen waar je wilt: thuis of vanuit je blokhut of boot, als dagvullend programma of in combinatie met je werk. Je hebt natuurlijk wel een internetverbinding nodig.

De retraite duurt zes dagen. Per dag zijn er twee online bijeenkomsten: een vroege ochtendbijeenkomst van 7:00 – 8:30 uur en een avondbijeenkomst van 19:00 – 21:00 uur.

In de ochtend doen we Kum Nye en meditatie en bereiden we de oefeningen voor die je door de dag heen meeneemt. In de avond wisselen we uit, doen we verdiepende oefeningen en zingen we mantra.

Begeleiding: Monique Verschuuren en Jan Houwen


Programma Schoonheid is overal van dag tot dag

  • 1e dag: Het pad van schoonheid.
  • 2e dag: Schoonheid communiceert met je hart.
  • 3e dag: Hoe vinden we de weg terug naar het hart?
  • 4e dag: Waar voeden we onszelf mee? Zorg dragen voor ons hart.
  • 5e dag: Wij zijn vrij.
  • 6e dag: Vreugde en harmonie onze gids laten zijn.

“Ik begrijp dat ik je (het hart) het beste kan bereiken via de zintuigen, omdat je me vrijelijk je helende zegeningen biedt op de momenten dat de zintuigen volledig tot leven komen. En daarom heb ik voor jou een feest der zintuigen bereid, een rijkdom aan schoonheid.”
– Tarthang Tulku in Love of Beauty, ‘Calling the Heart’


Online retraite Schoonheid is overal

Kosten en inschrijven

Maandag 20 juli, 7:00 uur
t/m zaterdag 25 juli 2020, 21:00 uur

Prijs: € 195,- tot € 295,- (naar draagkracht) – inclusief toezending studiemateriaal.
Deelname aan alledrie de online zomerretraites kost € 550,- tot € 750,-.

Na inschrijving sturen wij je de benodigde inloginformatie en studiematerialen.


Over de begeleiders

Jan Houwen
Jan Houwen

Jan Houwen

heeft meer dan 30 jaar ervaring in de hulpverlening als psychiatrisch verpleegkundige, maatschappelijk werker, lichaamsgericht therapeut en mindfulnesstrainer. Jan is sinds 30 jaar student bij Nyingma en geeft sinds 1992 les in Kum Nye en later Vreugde van Zijn.

Monique Verschuuren - Nyingma Centrum Nederland
Monique Verschuuren

Monique Verschuuren

heeft als sociaal pedagoog, therapeut en leerkracht meer dan 35 jaar ervaring in sociaal cultureel werk, hulpverlening en onderwijs.
Monique is sinds 20 jaar student bij Nyingma, en geeft sinds 2012 les in Kum Nye en voor het Pad van Schoonheid en Sacred Art.


Deze retraite maakt deel uit van ons zomerprogramma.

Print Friendly, PDF & Email