Tarthang Tulku

Nyingma Centrum Nederland staat onder leiding van Tarthang Tulku, een traditioneel opgeleide leraar en auteur in de Nyingma lineage van het Tibetaans boeddhisme. Hij is de Hoofd Lama van het Tibetan Nyingmapa Meditation Center.

Tarthang Tulku Rinpoche is geboren in 1935 in Oost-Tibet. Daar studeerde hij bij veel van de belangrijkste Tibetaans boeddhistische meesters van de twintigste eeuw.

Nadat hij Tibet verlaten had gaf hij van 1962 – 1968 les aan de Sanskriet Universiteit in Varanasi, India. Daar vestigde hij ook een van de eerste drukpersen om heilige Tibetaanse teksten te drukken.

Tarthang Tulku, de leider van Nyingma centrum

Hij was de eerste Lama van de Nyingma Lineage die zich in de Verenigde Staten vestigde. Vandaar uit heeft hij een Mandala van organisaties opgericht om zijn lange termijn visie te verwezenlijken om de cultuur en de wijsheid van het boeddhistisch onderricht in het oosten te behouden en deze toegankelijk te maken voor wereld van nu.

Tarthang Tulku wordt gezien als een onvermoeibare, vernieuwende spirituele leraar en als een visionair en onafhankelijk denker. Hij is een actieve schrijver wiens talrijke boeken in vele vertalingen lezers over de hele wereld hebben bereikt.