Skillful Means

Werk als Pad naar Vervulling

Het dagelijks leven en werk stelt ons steeds weer voor uitdagingen. Op tijd goede resultaten boeken, samenwerken met anderen, incasseren van tegenslagen en feedback. Hoe bewaar je je balans temidden van deze voortdurend veranderende omstandigheden?

  • Ervaar jij stress op je werk?
  • Wil je meer uit je werk en je dag halen?
  • Wil je betekenisvol leven en werken?

Dan is Skillful Means iets voor jou!

Wat is Skillful Means

Wat is Skillful Means?

Het lijkt een simpele wens: elke ochtend positief de dag in gaan en elke avond tevreden terugkijken. Toch ervaren we vaak onrust. Stress en zorgen kunnen in de weg zitten. Daarom lukt het soms niet om voluit te leven. Gelukkig kun je dit probleem zelf oplossen.

De benadering van Skillful Means helpt je om negatieve patronen te doorbreken en voldoening te halen uit elke dag. Je gebruikt je dagelijkse activiteiten als pad om je bewustzijn, concentratie en energie te trainen.

Skillful Means is erop gericht om steeds dieper contact te maken met de mogelijkheden die het dagelijks leven je biedt om jezelf als mens helemaal te ontplooien. Het begint met ontspannen leren omgaan met obstakels in je dagelijks leven. Je krijgt steeds meer inzicht in de invloed van je geest op je ervaringen. 

Je haalt meer resultaten uit je inzet, je gaat bloeien en de mensen om je heen hebben daar ook baat bij.

Skillful Means binnenkort bij Nyingma

Leerpad Skillful Means

Jaartraining I  Stress transformeren in voldoening

Middels de vijf balansen – lichaam en geest, geven en ontvangen, denken en voelen, doen en zijn, werk en privé – leer je stress voorkomen en transformeren. Je leert in stressvolle situaties diep te ontspannen en in allerlei omstandigheden je evenwicht te behouden of herstellen. Je verhoogt tegelijkertijd je effectiviteit en het plezier in je werk.

Jaartraining II Een betekenisvol leven activeren

Zodra je contact maakt met tijd wordt er iets in je wakker. Je maakt contact met je diepere behoeften en wensen. Je innerlijke vermogens – gewaarzijn, concentratie en energie – en de dingen die je tot stand wilt brengen gaan elkaar versterken. Meer en meer afgestemd op tijd wordt je leven creativiteit: open om elke vorm aan te nemen.

Jaartraining III Werken met wijsheid

In deze jaartraining van twee cursussen onderzoek je de werking van je geest in actie. Dat doe je ervaringsgewijs en in vernieuwende interpersoonlijke oefeningen. Er ontstaat een natuurlijk inzicht  dat direct doorwerkt in je dagelijks leven.

Skillful Means online

Twee Skillful Means trainingen zijn 24/7 te volgen via Boeddhismeonline.org:

Skillful Means voor organisaties

MindingWork biedt aan organisaties en bedrijven praktische trainingen en workshops op locatie, onder meer gericht op stresspreventie en succesvol samenwerken. In overleg leveren wij ook maatwerktrainingen.

Literatuur

Door Tarthang Tulku:

Door Arnaud Maitland, senior student van Tarthang Tulku, schreef over het toepassen van Skillful Means in zijn bedrijf:

Print Friendly, PDF & Email