Skillful Means

Studieveld Skillful Means - De wijsheid van het boeddhisme in je werk - Nyingma Centrum Nederland

Werk als Pad naar Vervulling

Skillful Means helpt je op een ontspannen manier resultaten te halen, ongeacht omstandigheden. Sterker nog, je leert je moeilijkheden gebruiken om tot bloei te komen.

  • Ervaar jij stress op je werk?
  • Zou je meer uit je werk en je dag willen halen?
  • Wil je betekenisvol leven en werken?

Dan is Skillful Means iets voor jou!

Wat is Skillful Means

Wat is Skillful Means?

Het lijkt een simpele wens: elke ochtend positief de dag in gaan en elke avond tevreden terugkijken. Toch ervaren we vaak onrust. Stress en zorgen kunnen in de weg zitten. Daarom lukt het soms niet om voluit te leven. Gelukkig kun je dit probleem zelf oplossen.

De benadering van Skillful Means helpt je om negatieve patronen te doorbreken en voldoening te halen uit elke dag. Je gebruikt je dagelijkse activiteiten als pad om je bewustzijn, concentratie en energie te trainen.

Deze benadering helpt je om steeds dieper contact te maken met de mogelijkheden die het dagelijks leven je biedt om jezelf als mens helemaal te ontplooien. Het begint met ontspannen leren omgaan met obstakels in je dagelijks leven. Geleidelijk krijg je meer inzicht in de invloed van je geest op je ervaringen. 

Je krijgt inzicht in hoe je meer resultaten kunt halen uit je inzet. Je gaat bloeien en de mensen om je heen hebben daar ook baat bij.

Skillful Means binnenkort bij Nyingma

Leerpad Skillful Means

Stress transformeren in voldoening – Jaartraining I

Leer stress voorkomen en transformeren. We werken met vijf balansen:
lichaam en geest, geven en ontvangen, denken en voelen, doen en zijn, werk en privé. Je leert diep ontspannen in stressvolle situaties, waardoor je gaat zien dat het mogelijk is om in allerlei omstandigheden je evenwicht te behouden of herstellen. Je verhoogt tegelijkertijd je effectiviteit en het plezier in je werk.

Een betekenisvol leven activeren – Jaartraining II

Zodra je contact maakt met tijd wordt er iets in je wakker. Je maakt contact met je diepere behoeften en wensen. Je innerlijke vermogens – gewaarzijn, concentratie en energie – en de dingen die je tot stand wilt brengen gaan elkaar versterken. Meer en meer afgestemd op tijd wordt je leven creativiteit: open om elke vorm aan te nemen.

Werken met wijsheid – Jaartraining III

In deze jaartraining van twee cursussen onderzoek je de werking van je geest in actie. Dat doe je ervaringsgewijs en in vernieuwende interpersoonlijke oefeningen. Er ontstaat een natuurlijk inzicht dat direct doorwerkt in je dagelijks leven.

Workshop Stress transformeren in voldoening

Doel van deze workshop is niet zozeer om stress te verminderen, maar om het transparanter te maken. Daardoor heeft stress je niet meer zo in haar greep. De lichtere en blijere momenten krijgen meer ruimte.

Workshop Open Communicatie

Als we met elkaar spreken en naar elkaar luisteren vanuit innerlijke stilte, ontwikkelen wederzijds vertrouwen en een creatieve dialoog zich op een natuurlijke wijze. In deze workshop help je elkaar om je te bevrijden van veel onnodige mentale belasting.

Zelfstudieprogramma’s Skillful Means

Twee Skillful Means trainingen zijn 24/7 te volgen via boeddhismeonline.org:

Skillful Means voor organisaties

MindingWork biedt aan organisaties en bedrijven praktische trainingen en workshops op locatie, onder meer gericht op stresspreventie en succesvol samenwerken. In overleg leveren wij ook maatwerktrainingen.

Literatuur

Door Tarthang Tulku:

Arnaud Maitland, senior student van Tarthang Tulku, schreef over het toepassen van Skillful Means in zijn bedrijf:

Print Friendly, PDF & Email