Yeshe De Text Preservation Project

Nyingma Centrum Nederland draagt met de inkomsten van haar activiteiten bij aan Het Yeshe De Text Preservation Project.

Bijna 60 jaar geleden – met de inval van China in Tibet – werden meer dan 6000 kloosters en bibliotheken in Tibet vernietigd en daarmee werd het hart geraakt van hun traditie van wijsheid en compassie. Sinds 1959 hebben 200.000 Tibetanen hun geboorteland verlaten en in de Himalaya-regio toevlucht gezocht. Zij namen hun meest kostbare bezit met hen mee – vaak heilige boeken die boeddhistische leringen bevatten.

Het Yeshe De Text Preservation Project heeft zich toegelegd op verzamelen en herdrukken van de boeken, zodat ze behouden blijven en bestudeerd kunnen worden. In eerste instantie door Tibetaanse monniken en nonnen in ballingschap en – na accurate vertaling – voor de hele mensheid.

Yeshe De heeft sinds 1989 meer dan 5 miljoen boeken met dit waardevolle onderricht gedrukt. Elk jaar tijdens de Ceremonie voor de Wereldvrede in Bodh Gaya worden deze belangrijke studieboeken gratis uitgedeeld aan Tibetaans boeddhistische monniken en nonnen in heel Azië. Daardoor kunnen zij weer studeren, deze kennis levend houden in hun eigen gemeenschap en beschikbaar maken aan onze westerse wereld.

Print Friendly, PDF & Email