Zelfstudieprogramma’s

Ontwikkel jezelf op je eigen favoriete plek en start wanneer je maar wilt.
Nyingma Centrum Nederland biedt zelfstudieprogramma’s aan via www.boeddhismeonline.org.

De zelfstudieprogramma’s van BoeddhismeOnline zijn speciaal ontwikkeld door Tarthang Tulku om waar en wanneer je maar wilt de kwaliteit van je leven te vergroten. Ze zijn zowel geschikt voor wie voor het eerst deelneemt aan een programma van Nyingma Centrum Nederland, als voor ervaren deelnemers die hun training willen verdiepen en integreren in het dagelijks leven.

Op dit moment bieden we zelfstudieprogramma’s in Meditatie/boeddhistische psychologie, Kum Nye Yoga en Skillful means. De verschillende ingangen integreren ieder op hun eigen manier de rijkdom en wijsheid van het traditionele Tibetaans boeddhistische onderricht met ons moderne westerse leven. We leren de beperkingen van onze huidige manier van leven omvormen in meer ontspanning, inspiratie, ruimte en vrijheid.

Zelfstudieprogramma’s Meditatie/boeddhistische psychologie

Wil je jezelf beter leren kennen en nieuwe, verrassende, dimensies van de werkelijkheid ervaren? De trainingen in Meditatie/boeddhistische psychologie begeleiden je stap voor stap in deze ontdekkingsreis.

Je leert je manier van denken te doorzien tegen de achtergrond en mogelijkheden van het dagelijks leven. Je ontwikkelt een meditatief bewustzijn. Eenvoudige oefeningen om je geest en hart te onderzoeken brengen positieve gevoelens en energie op gang. Je krijgt rust en ruimte in je dagelijks leven en je leert hoe je dagelijkse bezigheden een bron van groei en ontwikkeling worden.

E-Verborgen Vrijheid – alles wordt meditatie

Mediteren ontwikkelen. Zowel op je kussentje als in het dagelijks leven.

E-Leven in Evenwicht – het hart als gids

Van binnenuit verantwoordelijkheid nemen voor de kwaliteit van je leven en beter luisteren naar je hart.

E-Open Bewustzijn – transformatie en groei

Spiritueel inzicht vergroten en verdiepen. Groei, zelfontdekking en transformatie. Meditatie-oefeningen staan centraal.

Zelfstudieprogramma’s Kum Nye Yoga Tibetaanse Ontspanning

Kum Nye Tibetaanse Yoga bestaat uit een systeem van adem- en lichaamsoefeningen en zelfmassage. Het is ruim 40 jaar geleden in het westen geïntroduceerd door de Tibetaanse leraar Tarthang Tulku. De oefeningen zijn geworteld in oosterse medische en meditatieve tradities en geven diep inzicht in de wisselwerking tussen geest, lichaam, adem en zintuigen.

Kum Nye schept een vruchtbare basis voor al onze bezigheden. In de oefeningen staat het lichaam centraal, maar het effect ervan verspreidt zich in alle aspecten van het leven. Kum Nye is ook heel geschikt als voorbereiding op of in combinatie met meditatie. De oefeningen kunnen door iedereen op eigen wijze worden gedaan, ongeacht leeftijd of conditie.

E-Introductie Kum Nye

Is Kum Nye nieuw voor je? Trakteer jezelf dan op onze 6-weekse Introductie Kum Nye.

E-Kum Nye 50+ videoserie

Een yoga-cursus specifiek voor ouderen. Hiermee blijf je vitaal en gezond door contact met je lichaam en levensenergie. Twee series van ieder vijf videolessen van 1 uur. Gegeven door Charaka Jurgens. De serie diept twee Kum Nye thema’s uit: voelen en het subtiele energielichaam.

E-Kum Nye niveau 1 t/m E-Kum Nye niveau 10

Deze verdiepende Kum Nye training bestaat uit tien zelfstudieprogramma’s, van niveau 1 t/m 10. Ieder programma/niveau heeft een ander thema en bestaat uit tien lessen. Ongeacht of je al ervaring hebt met Kum Nye, begin je deze training altijd bij niveau 1.

Zelfstudieprogramma’s Skillful Means – Pad van Actie

De benadering van Skillful Means helpt je om negatieve patronen te doorbreken en voldoening te halen uit elke dag! In deze benadering gebruik je je dagelijkse activiteiten als pad om je bewustzijn, concentratie en energie te trainen, zodat jij en mensen om je heen er baat bij hebben en je meer resultaten haalt uit je inzet.

E-Training Stress de Baas

Je werk gebruiken om stress te transformeren in leiderschap over je eigen leven. Evenwicht bewaren in elke situatie. Je werk gaat je helpen al je vermogens aan te spreken, zoals je vermogen om te ontspannen in spannende situaties. Daardoor breng je meer tot stand.

E-Training Skillful Means

Met plezier werken en de rijkdom van je innerlijke mogelijkheden cultiveren in alles wat je doet. Balans in werk en privéleven.