Meditatie en mindfulness

vanuit kalmte je geest leren kennen   

Je hebt het druk en merkt dat je je aandacht niet volledig bij je dagelijkse bezigheden houdt. Dat is niet bevredigend. Door meditatie en mindfulness zoek je de stilte op, schep je ruimte een leer je om middenin de drukte helder en aanwezig te blijven. Maar de gewoonte is sterk. En als je stil wordt, komen er vragen. Het is daarom fijn om samen met anderen te trainen.

  • Zoek je naar rust en ruimte?
  • Wil je zicht krijgen op wat er zich allemaal in je afspeelt?
  • Vraag je je af hoe je meer ‘aanwezig’ kunt zijn in je dagelijkse leven?

Doe dan mee met de Open Lessen Kum Nye en Meditatie, de Jaartraining Meditatie Ontwikkelen of de jongerencursus Innerlijke vrijheid.

Over meditatie en mindfulness

Meditatietraining bij Nyingma begint met ontspanning. Ontspanning maakt het mogelijk om, zonder er iets van te vinden, te ‘zien’ wat zich in je binnenwereld afspeelt. Hiermee leg je het fundament voor een open houding, waarin ruimte is voor al je ervaring.

Mindfulness en zelfobservatie ondersteunen je meditatie. Je traint om je aandacht te richten op je lichaam, je adem en je geest en breidt daarmee je gewaarzijn uit. Wanneer je dit ook in je dagelijks leven doet, dienen zich nieuwe mogelijkheden aan, die je eerder niet kon vermoeden.

Meditatie en mindfulness vormen de basis voor innerlijke rust en inzicht. Tarthang Tulku schrijft in Verborgen vrijheid:

“Geleidelijk, bijna onmerkbaar, transformeert meditatie de kwaliteit van je dagelijks leven. Het stimuleert creativiteit, stelt je mentale capaciteiten op de proef en integreert lichaam en geest. Wanneer je gewaarzijn toeneemt, komt een innerlijke bron van vervulling tot je beschikking, die ieder moment van je ervaring verrijkt.”

Je hebt al baat bij meditatie als je even de tijd neemt om stil te zijn. Mediteer je regelmatig, dan wordt je meditatie een ankerpunt in je leven.

Meditatie en mindfulness binnenkort bij Nyingma

Meditatie bij Nyingma

Open Les meditatie

Wil je uitproberen of meditatie iets voor je is? Kom dan naar een Open Les Kum Nye en meditatie van maandag t/m woensdag.

De open lessen vinden plaats op het Nyingma Centrum, met een maximum van 7 deelnemers. Kosten: €6,- per les. Schrijf je vooraf in om je van een plek te verzekeren.

Jaartraining Meditatie ontwikkelen

In deze training van een jaar leer je eerst om te ‘zitten’, te ontspannen en je te openen. In de tweede helft van de training leer je om te gaan met obstakels en ontstaat er meer ruimte voor inzicht. Negen workshops en een passe-partout voor de Open Lessen Kum Nye op zondag maken deel uit van de jaartraining.

Innerlijke vrijheid – Basiscursus meditatie voor jongeren

Speciaal voor jongeren van 20-35 jaar. Deze cursus is inhoudelijk niet anders dan de jaartraining, maar het kan fijn zijn om uit te wisselen met leeftijdsgenoten.

Zelfstudieprogramma’s meditatie

Liever op je eigen plek leren mediteren in je eigen gekozen tijd? Volg dan ons zelfstudieprogramma E-Verborgen Vrijheid – alles wordt meditatie.

Literatuur

Tarthang Tulku schreef speciaal voor westerse studenten een drietal boeken over meditatie:

Print Friendly, PDF & Email