Nyingma Wereldwijd

Tibetan Nyingma Meditation Center is het hart van het internationale netwerk van Nyingma organisaties waar Nyingma Centrum Nederland deel van uitmaakt.

Het Nyingma Institute in Berkeley, Californië, leidt sinds 1972 leraren en cursisten op in de traditie van Tarthang Tulku.

Daarna werden er ook Nyingmacentra gevestigd in Amsterdam, Keulen, Rio de Janeiro en São Paulo. Belangrijk zwaartepunt in de activiteiten is ook het behoud van de Nyingma kennis en tradities voor beoefenaars in het oosten.

Op de plek waar de Boeddha zijn eerste lessen gaf, in Sarnath, India, is in 2013 het Sarnath Nyingma Instituut geopend –bedoeld als een een brug van wijsheid tussen West en Oost

Tibetan Aid Project sponsort de boekproduktie in Ratna Ling door het Yeshe De Text Preservation Project en de verscheping van de boeken naar Bodh Gaya, India, waar jaarlijks duizenden lama’s, kloosterlingen en lekenbeoefenaars de World Peace Ceremony bijwonen en de boeken in ontvangst nemen.

In Noord-Californië verrees in de vorm van een mandala het traditionele tempelcomplex Odiyan waar Tarthang Tulku woont en werkt. Enkele kilometers verderop is het retraitecentrum Ratna Ling geopend waar ook de drukkerij van Dharma Publishing gevestigd is.

De activiteiten in Berkeley zijn de afgelopen jaren verder uitgebreid met Dharma College en het Mangalam Reseach Center. In de daarvoor verworven gebouwen in Downtown Berkeley zijn ook het Center for Creative Inquiry en de Light Foundations gevestigd, waaronder Light of Buddhadharma Foundation.

De Guna Foundation maakt verschillende documentaire films over de betekenis van het werk van Tarthang Tulku. Alle organisaties die Tarthang Tulku oprichtte zijn gebundeld in de Nyingma Association of Mandala Organisations. (NAMO).

Print Friendly, PDF & Email