Amitayus tsatsa-project

Tsatsa’s maken in de Buddhist Sacred Art Studio

Je bent welkom om als vrijwilliger te komen meewerken in het Amitayus tsatsa-project. Een tsatsa is een heilige vorm vervaardigd uit gips of klei die daarna wordt verguld en bekrachtigd met mantra’s en gebeden. Dit jaar is de Buddhist Sacred Art Studio gestart met het vervaardigen van deze unieke Amitayus tsatsa’s. Deze mooie kleine tsatsa werd door Dudjom Rinpoche geschonken aan Tarthang Tulku Rinpoche. Van deze originele tsatsa maken we nu, in opdracht van Tarthang Tulku, replica’s.

We gieten de tsatsa’s in gips en daarna werken we ze af en schilderen we ze..

Tijden werken in het Amitayus tsatsa-project

Vrijdagmiddagen van 14:00 tot 17:00 uur

Je werkt in een groep van toegewijde vrijwilligers.

We begeleiden ons werken met de inspirerende teksten uit het Skillful Means programma.

Lokatie

Buddhist Sacred Art Studio in het Nyingma Centrum, Reguliersgracht 25 te Amsterdam, op de 1e verdieping.

Doe je mee?

Stuur, om je aan te melden, een e-mail aan nyingmacentrum[at]nyingma.nl.

Begeleiding

Marianne Moerbeek is in haar werkende leven 40 jaar lang docente Beeldend Vormen geweest. Uit grote interesse voor creatieve processen, waarnemen, symboliek en werken met materiaal, heeft ze haar vakgebied gaandeweg verrijkt met opleidingen in creatieve- en kunstzinnige therapie. Al deze technieken kon Marianne inzetten in het onderwijs en bij justitiële instellingen. Nu breidt ze haar gebied uit met de vele oefeningen van de Boeddhistische leringen in de Sacred Art bij Nyingma Centrum Nederland, specifiek tijdens de lessen van het Path of Beauty. 

Waarde van vrijwilligerswerk bij Nyingma Centrum Nederland

Als vrijwilliger bij Nyingma Centrum Nederland combineer je het werk met persoonlijke en gezamenlijke beoefening. Je bent onderdeel van een gemeenschap die elkaars leerproces ondersteunt en tegelijkertijd helpt om goedheid, compassie en wijsheid in de wereld te bevorderen.

Alle inkomsten die het werk oplevert, draagt Nyingma Centrum Nederland – na aftrek van kosten – af aan de projecten van Tarthang Tulku. Zo wordt het behoud van de boeddhistische cultuur van wijsheid en compassie ondersteund.

Het werk bij Nyingma is vrijwillig maar niet vrijblijvend, alle activiteiten en diensten van het centrum zijn er immers van afhankelijk. Daarom vragen we – in principe – commitment voor een dagdeel in de week gedurende een langere periode. Als dank voor je inzet kun je meedoen met de dagstart die op maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 – 8.30 uur online wordt gegeven. Daarnaast heb je recht op de cursistenkorting op de maandelijkse Kum Nye workshops. Werk je meerdere dagen bij ons dan kun je ook een keuze maken uit ons cursusaanbod.