Cursus Caring 1: Zelfzorg ontwikkelen | Online | Start 18 januari

Eerste les = gratis proefles

Onvoorwaardelijke vriendschap met jezelf

In deze cursus leer je een nieuwe manier van zelfzorg te ontwikkelen waarbij je op een vriendelijke en ondersteunende manier met jezelf omgaat. Leren om echt voor jezelf te zorgen brengt het beste in je naar boven; het verandert hoe je voor je omgeving zorgt, en het inspireert andere mensen om ook zorgzaam te zijn.

Tussen de lessen door oefen je met liefdevolle zorg voor jezelf in alledaagse situaties, met alle stress of frustratie die je hierin tegenkomt. Gaandeweg zul je merken dat er meer vreugde, balans en zorgzaamheid in je leven komt.

Deze cursus heeft een ervaringsgerichte manier van werken. We maken gebruik van begeleide meditaties, Kum Nye-oefeningen en interactieve reflectie-oefeningen gebaseerd op situaties uit het dagelijks leven.

Met zorg komen lichaam en geest, hart en hoofd, in evenwicht.
– Tarthang Tulku in Caring


Schrijf je in voor de online cursus – Caring 1: Zelfzorg ontwikkelen

  • 18 januari – 25 april 2024
  • donderdagochtend 10:00 – 11:30 uur
  • 13 online lessen
  • minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers
  • gratis proefles op donderdag 18 januari

Kosten Cursus Caring I – Zelfzorg ontwikkelen: € 145,-

Weet je nog niet zeker of je mee wilt doen?
Kom naar de gratis online proefles op donderdag 18 januari 10:00 – 11:30 uur


Begeleiding

Guda van der Lee | docent Tibetaanse taal en Caring bij Nyingma Centrum Nederland

Guda van der Lee is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker in de Fysische geografie en Bodemkunde en was werkzaam op de Universiteit van Amsterdam en bij Delft Hydraulics. In 2004 maakte ze de overstap naar het Montessorionderwijs en heeft vervolgens als kleuterleerkracht gewerkt tot ze in 2012 de gelegenheid kreeg om op het Nyingma Centrum te gaan werken bij Uitgeverij Dharma. Sinds 2017 woont Guda in Noorwegen waar ze online lessen geeft in Caring en Tibetaans en ook nog steeds actief is voor de uitgeverij.

Praktische informatie

Voor wie?

De cursus Caring 1: Zelfzorg ontwikkelen is geschikt voor voor iedereen die beter voor zichzelf en anderen wil leren zorgen. Speciale voorkennis is niet vereist.

Literatuur

Caring - de kracht van zorgzaamheid dor Tarthang Tulku

De cursus Caring 1: Zelfzorg ontwikkelen is gebaseerd op het boek Caring van Tarthang Tulku. Caring is in Nederlandse vertaling te koop in onze Lotus Design Winkel.

Aanschaf van het boek is noodzakelijk.

Vervolgcursus

Caring 1: Zelfzorg ontwikkelen is de eerste cursus van het Caring-programma. Na deze cursus ben je van harte welkom om door te stromen in de vervolgcursussen, bijvoorbeeld cursus Caring voor emoties.