Cursus Klassiek Tibetaans II – Module 2 | Online | Start 16 sept

Lezen en kennismaking met de grammatica

In de cursus Klassiek Tibetaans II module 2 oefen je je leesvaardigheid aan de hand van Dharmateksten. In de loop van de module maak je geleidelijk kennis met verschillende elementen uit de grammatica. Ook wordt de woordenschat steeds meer opgebouwd.

Je kunt in overleg instromen in een van deze modules als je de benodigde voorkennis bezit (Klassiek Tibetaans II Module 1 of een vergelijkbare opleiding).


Klassiek Tibetaans II Module 2

  • 16 september t/m 9 december (geen les op 28 oktober)
  • Maandag 10:30-11:30 uur
  • 12 lessen

Inschrijven en betalen voor Klassiek Tibetaans II – Module 2


Begeleiders

Guda van der Lee | docent Tibetaanse taal en Caring bij Nyingma Centrum Nederland

Guda van der Lee is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker in de Fysische geografie en Bodemkunde en was werkzaam op de Universiteit van Amsterdam en bij Delft Hydraulics. In 2004 maakte ze de overstap naar het Montessorionderwijs en heeft vervolgens als kleuterleerkracht gewerkt tot ze in 2012 de gelegenheid kreeg om op het Nyingma Centrum te gaan werken bij Uitgeverij Dharma. Sinds 2017 woont Guda in Noorwegen waar ze online lessen geeft in Caring en Tibetaans en ook nog steeds actief is voor de uitgeverij.

Corine Tempel is al meer dan een decennium student bij Nyingma Centrum Nederland. Ze volgde jaartrainingen in Meditatie, Boeddhistische Psychologie en Boeddhistische Studie en Beoefening. Door haar voorliefde voor boeddhistische mantra’s en gebeden greep ze met beide handen de kans aan om deel te nemen aan het lesaanbod dat binnen het Nyingma Centrum werd ontwikkeld om Klassiek Tibetaans te leren. Na een zo’n 8 jaar van onderricht in de Tibetaanse taal en Literatuur helpt ze nu zelf mee om deze kennis door te geven en op die manier het licht van de Dharma te laten schijnen.


Het traditionele Tibetaans boeddhisme kent een rijke en omvangrijke literatuur. Door de Tibetaanse taal te leren krijg je toegang tot deze teksten, waarvan maar een fractie vertaald is naar westerse talen.

Het online lesprogramma Tibetaanse taal en literatuur bestaat uit drie niveaus:

  • Klassiek Tibetaans I – 1 module van 10 lessen van 1 uur en 1 online workshop van 2 uur
  • Klassiek Tibetaans II – 4 modules van 8-11 lessen van 1 uur
  • Klassiek Tibetaans III – 5 modules van 12-18 lessen van 1 uur en 15 minuten

Lees hier meer over de inhoud van het totale lesprogramma Tibetaanse Taal en Literatuur


Praktische informatie

Werkvormen

De online lessen vinden live plaats via zoom en zijn alleen op het aangegeven tijdstip te volgen. Bij incidentele verhindering kunnen wij de les voor je opnemen, zodat je hem op een later tijdstip kunt inhalen.

De zoomlessen zijn het best te volgen op een computer of laptop met webcam, speakers en microfoon. iPads en tablets zijn minder geschikt.

Aangezien we tijdens de les samen oefenen is het prettig als je in een rustige ruimte zit, met weinig achtergrondgeluid.

Literatuur

Het cursusmateriaal wordt online beschikbaar gesteld.

Lees meer over de studie van Tibetaanse taal en literatuur bij Nyingma Centrum Nederland.