Cursus Tijd voor waardering!

Caring-waardering

Eerste cursus van het programma Waardering als basis voor een zorgzaam leven

Het is tijd voor waardering!

Natuurlijk geldt dit voor elk moment, maar speciaal nu, met alle veranderingen in de wereld die momenteel zoveel ontwrichting, conflicten en angst veroorzaken.

Het voelt vaak alsof we niet meer het vermogen hebben de moeilijkheden in ons leven te beheersen, wat ons kwetsbaar maakt voor de impact van het volgende onverwachte. Dit laat ons weinig tijd of energie voor waar we zo naar hunkeren: vreugde, tevredenheid en comfort.

In deze cursus gaan we onze innerlijke hulpbronnen verkennen en ontwikkelen, om de angsten die ons leven domineren in deze tijd van ontwrichting het hoofd te bieden. We gaan herkennen dat onze angsten ons een mogelijkheid bieden om te groeien, en oefenen hoe we onszelf kunnen voeden met de innerlijke bronnen die we al voorhanden hebben. We gaan leren hoe we gezonder en meer geaard kunnen zijn in de manier waarop we leven. Onze oefening is om vol zelfvertrouwen te leven, zelfs in de context van vergankelijkheid en moeilijke omstandigheden.

Het geheim van deze verandering ligt in de bereidheid om waardering te oefenen voor het geschenk van ons leven, voor onze adem en voor de kostbare innerlijke schatten die ons lichaam biedt. Deze verschuiving in aandacht kan diepgaand zijn, waardoor we de moeilijkste tijden met helderheid en liefdevolle zorg kunnen aangaan. En zo begint onze gezamenlijke reis van waardering.

Begeleiding

Guda van der Lee | docent Tibetaanse taal en Caring bij Nyingma Centrum Nederland

Guda van der Lee is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker in de Fysische geografie en Bodemkunde en was werkzaam op de Universiteit van Amsterdam en bij Delft Hydraulics. In 2004 maakte ze de overstap naar het Montessorionderwijs en heeft vervolgens als kleuterleerkracht gewerkt tot ze in 2012 de gelegenheid kreeg om op het Nyingma Centrum te gaan werken bij Uitgeverij Dharma. Sinds 2017 woont Guda in Noorwegen waar ze online lessen geeft in Caring en Tibetaans en ook nog steeds actief is voor de uitgeverij.