Hemelvaartretraite Mandala van Schoonheid

Vier dagen stilte en Kum Nye Yoga in de ontluikende natuur bij Vught


Vier dagen om stil te worden en je te openen voor de schoonheid van de omringende natuur in een ontluikend voorjaar.

De Hemelvaartretraite Mandala van Schoonheid is een gelegenheid om schoonheid en evenwicht in jezelf te ontdekken, ook als het je niet mee zit. Of misschien wel juist als je je onrustig voelt of met tegenslag te maken hebt…

We laten ons inspireren door teksten uit Mandala Garden van Tarthang Tulku.

Verder werken we met oefeningen en geleide meditaties uit onder meer Kum Nye Ontspanning, De betekenis van Vreugde, de betekenis van Zijn en Kum Nye Dance.

De Hemelvaartretraite op het mooie Landgoed Bleijendijk maakt deel uit van het programma Pad van Schoonheid.do18mei(mei 18)12:00zo21(mei 21)14:00Hemelvaartretraite Mandala van SchoonheidJaarlijkse vierdaagse stilteretraite midden in de ontluikende natuur. Vol = vol!

Tijd

18 (Donderdag) 12:00 - 21 (Zondag) 14:00


Voor wie

Iedereen die een paar dagen wil ontspannen en geinspireerd wil worden door innerlijke en uiterlijke stilte en schoonheid.

Praktische informatie Hemelvaartretraite Mandala van Schoonheid

  • Donderdag 18 mei t/m zondag 21 mei 2023
  • Aantal deelnemers: maximaal 14
  • Accommodatie: maximaal 10 deelnemers in tweepersoonskamers, 4 deelnemers kamperen in eigen tent.
  • Prijs: € 445,- inclusief alle lessen, natuurschoon, maaltijden en overnachting in de hoeve. Bij overnachting in eigen tent bij de hoeve is de prijs € 345,-

Lokatie

Landgoed Bleijendijk

Bleijendijk 2

5261 NL Vught


Begeleiders Hemelvaartretraite Mandala van Schoonheid

Monique Verschuuren - Nyingma Centrum Nederland

Monique Verschuuren voelt zich sterk aangetrokken door de ingang die geboden wordt door Pad van Schoonheid in de lessen en boeken van Tarthang Tulku. De natuurlijkheid en lichtheid sluiten voor haar naadloos aan bij de kwaliteit van gegrond zijn die haar door Kum Nye geboden wordt. Elke gelegenheid om hiermee bezig te zijn voelt als een verrijking. Niets stimuleert haar meer dan dit sámen te beoefenen.

Lieneke Akkerman heeft de opleiding tot gecertificeerd Kum Nye trainer gevolgd en begeleidt de laatste jaren ook themadagen en groepen.
De Kum Nye beoefening en wijsheid loopt ruim dertig jaar met haar mee, als bron van inspiratie om te vertragen, te voelen, ongemak te verdragen en blijmoediger in het leven te staan.

“Ieder van ons heeft een natuurlijke ontvankelijkheid voor de principes van de Mandala: schoonheid en harmonie, onderlinge verbondenheid en heelheid. Deze principes zijn direct te beleven in de wereld van de natuur en in het menselijk hart.”

Tarthang Tulku – Mandala Gardens


Programma Hemelvaartretraite – Mandala van Schoonheid

Programma van dag tot dag

Donderdag

Ons bewustzijn reageert op mooie, uitgebalanceerde vormen door te communiceren via de vijf zintuigen. Deze reactie zelf vertoont de verbondenheid tussen het innerlijke en uiterlijke, dat deel uitmaakt van de communicatie van de Mandala.

Vrijdag

Vanuit boeddhistisch oogpunt is de omgeving een Mandala, een rijk van het heilige of een hemels paradijs, Sukhavati, dat de schoonheid van de Boeddhanatuur manifesteert. Als we de Mandala binnengaan, omhelzen we de belichaming van kennis, de oeraard van ervaring.

Zaterdag

Als we zorg dragen voor het heden, omvat dat het verleden en de toekomst. Groei komt op natuurlijke wijze en oprecht voort uit deze zorgzame aanwezigheid, een bloesem die zich opent in dit moment.

Zondag

Wanneer het hart open is en verbonden met zintuigen en geest, ontwikkelen evenwicht en diepte van voelen zich op manieren die verder gaan dan de normale werking van onze belichaming. We betreden een paradijs rijk van schoonheid: we omarmen alles wat verschijnt en alles wat verschijnt omarmt ons.

Dagindeling

07.00 – 08.00 vroege meditatie
08.15 – 09.00 ontbijt
10.00 – 12.45 ochtendbijeenkomst
13.00 – 14.15 lunch
14.15 – 15.45 praktisch oefenen /
wandelen / eigen ruimte
16.00 – 17.30 middagbijeenkomst
18.00 – 19.00 avondeten
19.30 – 21.00 avondbijeenkomst

Het accent in deze stilteretraite ligt op het beoefenen van Kum Nye.
Meditatie, mindfulness en mantra ondersteunen het oefenen.


Heb je nog onbeantwoorde vragen of wil je graag even met ons overleggen? Laat het ons weten!