Introductiecursus Kum Nye Yoga voor mannen

Energie, evenwicht en ruimte: Cursus Kum Nye speciaal voor mannen - bij Nyingma Centrum Nederland

Inschrijving gesloten

Kum Nye is goed voor iedereen, ongeacht leeftijd of geslacht. Toch heeft iedere groep nét even een andere energie en vraagt iedere groep een iets andere focus in de oefeningen. Omdat deze focus belangrijk kan zijn bij een eerste kennismaking met Kum Nye bieden we nu een introductiecursus aan speciaal voor mannen.


Wanneer?

De introductiecursus Kum Nye Yoga voor mannen begint op vrijdag 8 oktober, 9:30 – 11:00 uur, en eindigt op vrijdag 3 december, 9:30 – 11:00 uur. Op vrijdag 22 oktober is er geen les (herfstvakantie).

Voor wie?

De cursus is open voor beginners, maar mannen met ervaring in Kum Nye zijn ook hartelijk welkom.

Waar gaat het om in deze cursus?

Het moderne leven vraagt om daadkracht en snelheid, om beweging. Maar datzelfde moderne leven leert ons vaak niet waar we op een duurzame wijze de benodigde energie vandaan kunnen halen. Uiteindelijk leidt dat vaak tot spanning, of een rusteloos of afgemat gevoel en wordt het lastig om op een evenwichtige manier in het leven te staan.

Kum Nye brengt je in contact met een interne bron van energie. Al vanaf de eerste les zul je merken hoe goed je je kunt voelen door het samenspel van beweging, adem en gewaarzijn dat Kum Nye is. Vanuit dit beginpunt kan je je gewaarzijn verder uitbreiden, een innerlijke ruimte creëren waardoor energie meer kan gaan stromen. Hierdoor ontwikkel je een ontspannen vitaliteit, wat weer leidt tot natuurlijk evenwicht, binnen jezelf en met je omgeving.

Tijdens de acht lessen van deze introductiecursus leer je de basisprincipes van Kum Nye. We gaan werken met de Kum Nye zithouding, de ademhaling en verschillende bewegingsoefeningen.

De oefeningen en achtergrondinformatie van de cursus komen uit het boek Kum Nye Tibetaanse yoga van Tarthang Tulku. Voor wie zich wil verdiepen in Kum Nye is dit boek een aanrader. Het boek is verkrijgbaar in onze Lotus Design winkel.

Live en online

De lessen kun je zowel live in de meditatieruimte van Het Nyingma Centrum volgen (maximaal 7 personen vanwege nog steeds geldende afstandseisen) alsook in je eigen omgeving via zoom.
Wil je graag live in het Nyingma Centrum meedoen? Stuur dan een e-mail aan nyingmacentrum@nyingma.nl nadat je je via de website voor de cursus hebt ingeschreven. Als meer dan 7 mannen die voorkeur hebben, maken we een roulatiesysteem.


Elco van Vliet | Docent Kum Nye bij Nyingma Centrum Nederland

Elco van Vliet werkt als IT specialist en project manager en heeft sinds een aantal jaar een praktijk in de lichaamsgerichte psychotherapie. Elco werd in het Nyingma Centrum van Rio de Janeiro, Brazilië opgeleid tot Kum Nye docent en is vanaf 2018 betrokken bij Nyingma als vrijwilliger en Kum Nye docent. Elco verblijft nu als residential volunteer in het Odiyan Retreat Center in California .


Schrijf je in voor de Introductiecursus Kum Nye voor mannen

  • vrijdag 9:30 – 11:00 uur
  • 8 oktober t/m vrijdag 3 december (niet op 22 oktober ivm herfstvakantie)
  • 8 lessen

Kosten: € 95,-
met Stadspas of Studentenkaart betaal je € 75,-

Totaal: € -

Hoe bereid ik me voor?

Draag bij voorkeur comfortabele, loszittende kleding waarin je vrij kunt bewegen.

Als je thuis meedoet via Zoom, houd er dan rekening mee dat we zittende, staande én liggende oefeningen kunnen doen. Soms benut je de ruimte met je armen en benen, dus het is fijn als je die ruimte vooraf al vrij maakt.

Aangezien je tussen de oefeningen door steeds terugkeert naar de zithouding is het fijn om die plek alvast goed ingericht te hebben op het moment dat je start met de les.

Literatuur