Introductiecursus Kum Nye Ontspanning

Kom Kennismaken met Kum Nye!

Kum Nye Ontspanning is een methode van langzame meditatieve bewegingsoefeningen die leiden tot een diepe ontspanning die heilzaam doorwerkt in je dagelijks leven.

Door Kum Nye ontdek je een nieuwe manier van zijn waarin je geniet van het samenspel van lichaam, geest, zintuigen, gevoelens en omgeving.

Ontspanning kan worden ervaren op 3 niveaus:

  • Op het eerste niveau voelen we ons lichaam en onze spieren ontspannen. We worden zachter en warmer en komen in harmonie met onszelf en onze omgeving.
  • Op het tweede niveau stuiten we op diepere spanningen die ons vaak vastzetten in onze gedragspatronen. Met zacht geduld kunnen ze worden bevrijd. Ongewenste gedragsstructuren lossen op.
  • Op het derde niveau leven we in harmonie met onszelf en het universum. De overblijfselen van vaste structuren worden overwonnen, gevoelens versmelten. De basis voor voortdurende vreugde in het dagelijks leven wordt gelegd.

Deze introductiecursus wordt begeleid door Elco van Vliet en bestaat uit 10 lessen op woensdagavond van 19:00 – 20:30 uur. De lessen kunnen zowel live als online worden bijgewoond.

Aarzel je nog? De eerste les op woensdag 9 maart is een gratis proefles.

Schrijf je in voor de Introductiecursus Kum Nye Ontspanning

Kosten: € 95,-
met Stadspas of Studentenkaart betaal je € 75,-

  • woensdag 19:00 – 20:30 uur
  • 9 maart t/m 18 mei 2022 (geen les op 4 mei)
  • 10 lessen

Praktische informatie

Wanneer?

De introductiecursus Kum Nye Ontspanning begint op woensdag 9 maart 19:00 – 20:30 uur en bestaat uit 10 lessen.

Voor wie?

De cursus is speciaal voor beginners, maar ook meer ervaren Kum Nye’ers zijn van harte welkom.

Waar gaat het om in deze cursus?

De oefeningen en achtergrondinformatie van de cursus komen uit het boek Kum Nye Tibetaanse yoga van Tarthang Tulku. Voor wie zich wil verdiepen in Kum Nye is dit boek een aanrader. Het boek is verkrijgbaar in onze Lotus Design winkel.

Live en online

De lessen kun je zowel live in de meditatieruimte van Het Nyingma Centrum volgen (maximaal 7 personen vanwege nog steeds geldende afstandseisen) alsook in je eigen omgeving via zoom.


Elco van Vliet | Docent Kum Nye bij Nyingma Centrum Nederland

Elco van Vliet werkt als IT specialist en project manager en heeft sinds een aantal jaar een praktijk in de lichaamsgerichte psychotherapie. Elco werd in het Nyingma Centrum van Rio de Janeiro, Brazilië opgeleid tot Kum Nye docent en is vanaf 2018 betrokken bij Nyingma als vrijwilliger en Kum Nye docent. Elco verblijft nu als residential volunteer in het Odiyan Retreat Center in California .


Hoe bereid ik me voor?

Draag bij voorkeur comfortabele, loszittende kleding waarin je vrij kunt bewegen.

Als je thuis meedoet via Zoom, houd er dan rekening mee dat we zittende, staande én liggende oefeningen kunnen doen. Soms benut je de ruimte met je armen en benen, dus het is fijn als je die ruimte vooraf al vrij maakt.

Aangezien je tussen de oefeningen door steeds terugkeert naar de zithouding is het fijn om die plek alvast goed ingericht te hebben op het moment dat je start met de les.

Literatuur