Muzikale verhalen over Boeddha – verhalenmiddag | Live en Online

De Boeddha dichtbij

Tibetan Aid Project (TAP) organiseert een verhalenmiddag over Boeddha op zaterdag 19 november van 14-16 uur. We willen graag Boeddha wat dichterbij je brengen, dichterbij dan een beeldje of thangka.

Er zijn zoveel mooie verhalen over de tijd dat Boeddha rondtrok en heldere en ontroerende antwoorden gaf op de vragen van zijn publiek. Verhalen waarin hij en passant zijn leringen presenteerde, verhalen die je raken. Verhalen ook die door de eeuwen heen de basis vormden voor de verspreiding van zijn leer, ook nu nog, in het Westen en het Oosten. Boeddha is de bron.

Welkom !

De vertellers in woord en geluid

Een aantal van de verhalen worden verteld door Ans Vos en Iris van der Ende omlijst de verhalen met prachtige harpmuziek.

Ans Vos is werkzaam geweest als voorlichter en trainer bij natuurorganisaties. Gaandeweg breidde haar hart voor natuur zich uit naar hart voor de heldere en mooie Dharma. Ze is lid van het bestuur van Nyingma Centrum Nederland en geeft cursussen in Meditatie en Boeddhistische studie en beoefening.

Iris van der Ende volgt al een aantal jaar cursussen bij het Nyingma Centrum Nederland. Waar mediteren vanuit haar jeugd een rare bijklank had, gaf het haar al snel een nieuw gevoel doordat het je op een andere manier leert kijken naar wat je meemaakt. Inmiddels is het voor Iris uitgegroeid tot iets heel dierbaars naast haar werk als theatermaker en harpdocent in het dagelijks leven.

TAP-reis naar Noord India in 2023

De middag vormt ook een opmaat voor een mogelijke TAP reis naar Noord-India in 2023, ‘In de voetsporen van Boeddha’.

Ans zal hier al een tipje van de sluier oplichten.

Aanmelden:

De middag is live in het Nyingma Centrum (als dat kan), en is ook online te volgen.

Toegang is gratis voor iedereen, donaties voor TAP zijn welkom.


Graag je voor 15 november aanmelden, dan houden we je op de hoogte en ontvang je sowieso een Zoomlink.

Programma 19 november

14.00 – 15.30 Presentatie Verhalen over Boeddha met muziek

15.30 – 16.00 Thee en info over een mogelijke TAP reis naar Noord-India in 2023.