Introductiecursus Pad van Schoonheid

Natuurlijke schoonheid beleven

Leer de natuurlijke schoonheid in jezelf en om je heen zien en beleven

In deze introductiecursus Pad van Schoonheid leer je je omgeving intens te beleven door je hart te openen.

Koesteren van schoonheid is de geheime sleutel tot het hart en als het hart zich eenmaal opent, stromen compassie en liefdevolle zorg vanzelf. Zo heeft de wereld van de natuur een cruciale rol te spelen in het ontwikkelen van de menselijke waarden van compassie, liefde en vriendelijkheid.

Tarthang Tulku – Mandala Gardens


Begeleiding

Marianne Moerbeek is in haar werkende leven 40 jaar lang docente Beeldend Vormen geweest. Uit grote interesse voor creatieve processen, waarnemen, symboliek en werken met materiaal, heeft ze haar vakgebied gaandeweg verrijkt met opleidingen in creatieve- en kunstzinnige therapie. Al deze technieken kon Marianne inzetten in het onderwijs en bij justitiële instellingen. Nu breidt ze haar gebied uit met de vele oefeningen van de Boeddhistische leringen in de Sacred Art bij Nyingma Centrum Nederland, specifiek tijdens de lessen van het Path of Beauty. 


Werkvormen

Onze zintuigen zijn onze partners in het voeden van ons hart. Ontspanning is de basis die we nodig hebben om subtiele indrukken te verstaan. Tijdens deze cursus is er dan ook aandacht voor Meditatie, Kum Nye en Visualisatie om ons met andere praktische oefeningen intenser te kunnen verbinden, zoals o.a. observeren en tekenen.

Pad van Schoonheid bloemen

Gedragen, gevoed en ondersteund door schoonheid, begint het hart zich te openen, als de bloembladen van een bloem die ontvouwen.

Tarthang Tulku – Mandala Gardens


Voor wie?

Toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Iedereen die al eerder mee heeft gedaan is ook van harte welkom.

Buddhist Sacred Art Studio

Aansluitend kan er gewerkt worden aan een Sacred Art Project . Momenteel werken we aan Amitayus Tsatsa’s.