Vrijwilligers gezocht voor vullen futonmatten

Twee vrijwilligers gezocht voor woensdagen

Nyingma Centrum Nederland wordt geheel geleid en onderhouden door vrijwillige medewerkers. Aan het begin van dit nieuwe jaar zijn we specifiek op zoek naar twee vrijwilligers voor het vullen van futonmatten die via de Lotus Design Winkel worden verkocht. Zo houden we de voorraad op peil.

Ben je regelmatig op woensdag vanaf 10 uur beschikbaar? Stuur ons dan een e-mail.

Futonmatten vullen van Lotus Design

De zachte en stevige futonmatten vormen een goede ondergrond bij mediteren, yoga of massage. Ze worden bij het Nyingma Centrum in Amsterdam handgemaakt voor de Lotus Design Winkel. Vrijwilligers naaien de buitenhoezen in maar liefst 12 verschillende kleuren. Vervolgens moeten ze gevuld worden met een dikke laag van 100%-katoenwatten, vastgezet in een binnenhoes van ongebleekt katoen. Ook het vullen van de futonmatten gebeurt door vrijwilligers. Daarbij kunnen we je hulp goed gebruiken.

Vullen futonmatten voor Lotus Design
Nyingma vrijwilliger bezig met het vullen van futonmatten

Waarde van vrijwilligerswerk bij Nyingma Centrum Nederland

Als vrijwilliger bij Nyingma Centrum Nederland combineer je het werk met persoonlijke en gezamenlijke beoefening. Je bent onderdeel van een gemeenschap die elkaars leerproces ondersteunt en tegelijkertijd helpt om goedheid, compassie en wijsheid in de wereld te bevorderen.

Alle inkomsten die het werk oplevert, draagt Nyingma Centrum Nederland – na aftrek van kosten – af aan de projecten van Tarthang Tulku. Zo wordt het behoud van de boeddhistische cultuur van wijsheid en compassie ondersteund.

Het werk bij Nyingma is vrijwillig maar niet vrijblijvend, alle activiteiten en diensten van het centrum zijn er immers van afhankelijk. Daarom vragen we – in principe – commitment voor een dagdeel in de week gedurende een langere periode. Als dank voor je inzet kun je meedoen met de dagstart die op maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 – 8.30 uur online wordt gegeven. Daarnaast heb je recht op de cursistenkorting op de maandelijkse Kum Nye workshops. Werk je meerdere dagen bij ons dan kun je ook een keuze maken uit ons cursusaanbod.