Krachtig in Balans | Introductieworkshop online | 18 mrt

Stress transformeren

Stress transformeren in leiderschap over je leven – 18 maart 10.00 – 11.30 uur

We leven in een wereld waar het bijna normaal is geworden om stress te hebben. In de introductieworkshop Krachtig in Balans krijg je gereedschappen om het heft in eigen handen te nemen.

Prestatiedruk en informatiedruk

Het is opvallend dat juist ook veel jongeren aangeven te lijden onder stress. De druk van moeten presteren, steeds meer informatie verwerken in kortere tijd, maar ook je moeten aanpassen om erbij te horen, onzekerheid over je toekomst en over wie je nu eigenlijk bent, kunnen aanleiding zijn voor spanning, onrust en angst.

Werkstress belangrijke oorzaak verzuim

In de factsheet die door TNO in de week van de werkstress 2022 is gepubliceerd staat dat werkstress voor 37% van de werknemers een oorzaak is voor verzuim. Jaarlijks betekent dat 11.000.000 verzuimdagen 1.300.000 mensen die te kampen hebben met burn-out klachten. Dat zijn indrukwekkende aantallen.

De oorzaak aanpakken

In onze samenleving krijgen we nauwelijks effectieve middelen aangereikt om te leren omgaan met deze ervaringen. We leren hoe we ons moeten aanpassen en hoe we omstandigheden soms naar onze hand kunnen zetten, maar daarmee wordt de echte oorzaak van onze problemen niet aangepakt. We blijven afhankelijk van omstandigheden. En omdat omstandigheden van nature veranderlijk zijn geeft dat blijvend onzekerheid.

De boeddhistische wijsheidstraditie geeft diepe en praktische ingangen om weer leider te worden over je eigen leven. Dit leert dat je alles wat er in je leven plaatsvindt ervaart via je lichaam en je geest. En dat de diepere oorzaak van onze moeilijkheden ook daar kan worden gevonden en aangepakt.

De verbinding herstellen

Het biedt middelen om je lichaam en je geest echt te leren kennen en hun verbinding te herstellen. Als je lichaam en je geest optimaal functioneren en met elkaar in verbinding staan opent dat de verbinding met jezelf, met anderen en met je omstandigheden.

Je begint uitdagingen en moeilijkheden die je in je leven tegenkomt te omarmen en merkt hoe die bijdragen om te gaan bloeien als mens.

In deze introductieworkshop ervaar je in 1,5 uur hoe je weer krachtig in balans komt. We werken vanuit de benadering van Skillful Means.

Je maakt kennis met Tibetaanse yoga (Kum Nye ontspanning), korte meditatie, reflectie, en oefeningen die je tijdens je werk, studie en in je dagelijks leven kunt gaan uitproberen.

Praktische informatie introductieworkshop Krachtig In Balans

De workshop duurt van 10.00 – 11.30 uur

Deze introductieworkshop is online en gratis toegankelijk.

MindingWork, het bedrijf van Nyingma Centrum Nederland dat trainingen bij organisaties aanbiedt, start in september 2023 met een opleiding tot trainer “Krachtig in Balans”. Om meer mensen toe te rusten om zelf in hun werk of anderszins een uitgebreide versie van dit materiaal te kunnen overdagen. 22 april en 17 juni zijn er oriëntatiebijeenkomsten waarin je hierover meer informatie kunt krijgen.