Path of Inner Challenge

Ga de uitdaging aan om te werken met een van je diepstgelegen patronen - Gevorderdencursus bij Nyingma Centrum Nederland

Jaartraining Path of Inner Challenge: Transformeer je innerlijke patronen

In de jaartraining Path of Inner Challenge onderzoek je welke ingesleten innerlijke patronen de realisatie van je diepere aspiraties bemoeilijken.

Vaak zijn die patronen zo dichtbij dat het lijkt alsof ze ‘gewoon bij je horen’. Om transformatie mogelijk te maken oefenen we stelselmatig een houding van openheid, gebaseerd op onvoorwaardelijke vriendschap naar onszelf – voorbij zelfbeelden en excuses.

De methode die we gebruiken is gebaseerd op de Vier Fundamenten van Mindfulness en op de Vier Edele Waarheden, de eerste lering van de Boeddha. Fragmenten uit Ways of Enlightenment van Tarthang Tulku introduceren de diepe inzichten van het boeddhisme in de werkelijkheid van het menselijk bestaan en de werking van de menselijke geest.

Dat opent perspectieven die je innerlijke transformatie ondersteunen.

“The human heart and mind have the power to recover integrity and depth. A glimpse of life free from the control of the emotional demons brings great joy. Other joys and happinesses are based in not knowing, but this is the joy of knowing. The joy of freedom does not belong to the demons and cannot be appropriated by them, only imitated. With knowledge, we can protect life so that it cannot be suppressed or controlled. Even if full enlightenment is not reached, what lies ahead is beautiful, and unfolding the potential of knowing makes every moment of life worthwhile.”
– Tarthang Tulku in Ways of Enlightenment p. 250

Begeleiding: Elske van de Hulst


Lesprogramma jaartraining Path of Inner Challenge

De jaartraining Path of Inner Challenge bestaat uit 5 fases die verdeeld worden over 16 lessen. Je kiest bij aanvang een concrete uitdaging of doelstelling in je dagelijks leven waarin het je niet lukt om werkelijke vorderingen te maken. Deze concrete moeilijkheid vormt de inspiratie en de arena waarin je met je innerlijk onderzoek aan de slag gaat.

Fase 1: Observeer welke specifieke uiterlijke moeilijkheden je vaak tegenkomt in projecten, werk of relaties.

Fase 2: Observeer welke de innerlijke moeilijkheden zijn die daarmee gepaard gaan. Kies er één om mee te werken.

Fase 3: Oefeningen en meditaties waardoor je contact maakt met de eigenlijke?‘inner challenge’, een ingesleten emotioneel patroon van frustratie dat dieper in je geworteld is dan de ogenschijnlijke ‘innerlijke moeilijkheid’.

Fase 4: Onderzoek de oorzaken en condities die de je emotionele patroon veroorzaken en in standhouden. Oefeningen en meditaties die de helpen de werking van de egocentrische geest te onderzoeken.

Fase 5: Transformeer de emotionele energie van je patroon en het vinden van vrijheid van ingesleten verhalen.


Praktische informatie

Voor wie is deze jaartraining geschikt?

Deelname aan Path of Inner Challenge is mogelijk in overleg met de begeleider. Een voortraject met minimaal Kennis van Vrijheid of vergelijkbare training is vereist.
Belangstelling? Geef je op per e-mail, dan neemt de begeleider contact met je op.

Literatuur

In de lessen maken we gebruik van teksten uit Ways of Enlightenment van Tarthang Tulku, desgewenst te koop in de Lotus Design Winkel.

Inschrijven en betalen

Na overleg met de begeleider kun je je hier inschrijven voor de jaartraining Path of Inner Challenge.

Kosten: € 255,-