Cursus Vreugde van Zijn (vervolg) | Live & Online

Intensieve cursus voor gevorderden

Duik nog dieper in de teksten en oefeningen van het boek Vreugde van Zijn

Deze cursus is gebaseerd op het boek Kum Nye – De betekenis van vreugde, de betekenis van zijn. Dit boek is het tweede in de serie boeken over Kum Nye. Het gaat dieper in op onze hele belichaming, inclusief de zintuigen en de werking van de geest.

De cursus die op 10 januari start, is een vervolg op de vorige seizoenen. Instromers zijn beperkt welkom.


Programma Vreugde van Zijn

Rinske Alberts, senior docent Kum Nye bij Nyingma Centrum Nederland, begeleidt al jaren Kum Nye leerlingen in haar woonplaats Wijhe. Deze kleine, toegewijde groep heeft uitvoerig kennis gemaakt met de oefeningen en leringen uit Tarthang Tulku eerste Kum Nye boek. Alweer een tijdje gelden zijn ze begonnen met een zorgvuldige pagina voor pagina bestudering van Tarthang Tulku’s tweede Kum Nye boek Joy of Being, in het Nederlands verkrijgbaar onder de titel ‘De betekenis van vreugde, de betekenis van zijn’. Op verzoek stelt Rinske dit cursusseizoen online deelname open voor studenten met voldoende ervaring met Kum Nye en ‘Vreugde van zijn’. 

In de cursus vanaf januari 2024 zet de groep het onderzoek in Vreugde van Zijn door tot het einde van het boek. Dit wordt afgesloten met een live workshop op zaterdag 15 juni in Wijhe. Deze workshop is alleen voor cursisten. We brengen allemaal wat te eten mee en gaan na de workshop met elkaar eten en uitwisselen wat het ons heeft gedaan.

Het tweede boek in de serie over Kum Nye. Het gaat dieper in op onze hele belichaming, inclusief de zintuigen en de werking van de geest.

“Het boek is bedoeld om te helpen je thuis te voelen in je eigen belichaming, zodat je je innerlijke schatten gaat waarderen en geïnspireerd raakt om ze verder te ontwikkelen.” – Tartang Tulku

Als dit citaat van Rinpoche je aanspreekt, kun je met de groep mee studeren.

Begeleiding

Rinske Alberts is met Kum Nye in aanraking gekomen tijdens een post-doctorale opleiding gezinstherapie. Voor haar pensioen heeft zij altijd in de psychiatrie gewerkt. Haar aandacht gaat naar zelfhulp en dus ook naar de helende kwaliteiten van Kum Nye.


Schrijf je in voor de cursus Vreugde van Zijn

  • woensdagavond 19:15 – 20:45 uur
  • 10 januari t/m 12 juni 2024 (geen les op 24 januari, 27 maart en 1 mei)
  • 20 lessen
  • 1 live workshop op zaterdag 15 juni van 13.30 – 17.30 in Wijhe
  • online via Zoom en live in Wijhe
  • maximaal 10 deelnemers live (online geen beperking)

Kosten: € 195,-


Praktische informatie vervolgcursus Vreugde van Zijn

Voor wie is deze cursus geschikt?

De lessen zijn toegankelijk voor studenten met minimaal twee jaar ervaring met Kum Nye en kennis van het boek Kum Nye Tibetaanse Yoga. Ervaring met Vreugde van zijn is gewenst omdat de groep in Wijhe al in het laatste deel van het boek is. Heb je werkelijke belangstelling en al eens met dit boek gewerkt, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten.

Werkvormen

In deze cursus werken we intensief met het boek Kum Nye – De betekenis van vreugde, de betekenis van zijn. We werken het boek langzaam door, doen precies wat er staat en oefenen zoals gegeven wordt. De taal is rijk en de oefeningen zijn zowel fysiek als meditatief.

Literatuur

Tarthang Tulku, Kum Nye – De betekenis van vreugde, de betekenis van zijn

Het boek is verkrijgbaar via de Lotus Design Winkel. Je krijgt de teksten en de oefeningen na de les toegestuurd. De groep begint op woensdag 10 januari op blz. 171.