Cursus Vreugde van Zijn | Live en Online

Intensieve cursus voor gevorderden

Duik diep in de teksten en oefeningen van het boek Vreugde van Zijn

Deze cursus is gebaseerd op het boek Kum Nye – De betekenis van vreugde, de betekenis van zijn. Dit boek is het tweede in de serie boeken over Kum Nye. Het gaat dieper in op onze hele belichaming, inclusief de zintuigen en de werking van de geest.


Programma Vreugde van Zijn

Rinske Alberts, senior docent Kum Nye bij Nyingma Centrum Nederland, begeleidt al jaren Kum Nye leerlingen in haar woonplaats Wijhe. Deze kleine, toegewijde groep heeft uitvoerig kennis gemaakt met de oefeningen en leringen uit Tarthang Tulku eerste Kum Nye boek. Vorig seizoen zijn ze begonnen met een zorgvuldige pagina voor pagina bestudering van Tarthang Tulku’s tweede Kum Nye boek Joy of Being, in het Nederlands verkrijgbaar onder de titel ‘De betekenis van vreugde, de betekenis van zijn’. Op verzoek stelt Rinske dit seizoen online deelname open voor studenten met voldoende ervaring met Kum Nye en ‘Vreugde van zijn’. 

Het tweede boek in de serie over Kum Nye. Het gaat dieper in op onze hele belichaming, inclusief de zintuigen en de werking van de geest.

“Het boek is bedoeld om te helpen je thuis te voelen in je eigen belichaming, zodat je je innerlijke schatten gaat waarderen en geïnspireerd raakt om ze verder te ontwikkelen.” – Tartang Tulku

Als dit citaat van Rinpoche je aanspreekt, kun je met de groep mee studeren.

Begeleiding

Rinske Alberts is met Kum Nye in aanraking gekomen tijdens een post-doctorale opleiding gezinstherapie. Voor haar pensioen heeft zij altijd in de psychiatrie gewerkt. Haar aandacht gaat naar zelfhulp en dus ook naar de helende kwaliteiten van Kum Nye.


Schrijf je in voor de cursus Vreugde van Zijn

  • woensdagavond 19:15 – 20:45 uur
  • 6 september t/m 20 december 2023 (geen les op geen les op 25 oktober vanwege de herfstvakantie)
  • 15 lessen
  • online via Zoom en live in Wijhe
  • maximaal 10 deelnemers

Kosten: € 155,-


Praktische informatie Vreugde van Zijn

Voor wie is deze cursus geschikt?

De lessen zijn toegankelijk voor studenten met minimaal twee jaar ervaring met Kum Nye en kennis van het boek Kum Nye Tibetaanse Yoga. Ervaring met Vreugde van zijn is aanbevolen omdat de groep in Wijhe al op de helft van het boek is.

Werkvormen

In deze cursus werken we intensief met het boek Kum Nye – De betekenis van vreugde, de betekenis van zijn. We werken het boek langzaam door, doen precies wat er staat en oefenen zoals gegeven wordt. De taal is rijk en de oefeningen zijn zowel fysiek als meditatief.

Literatuur

Tarthang Tulku, Kum Nye – De betekenis van vreugde, de betekenis van zijn

Het boek is verkrijgbaar via de Lotus Design Winkel. Je krijgt de teksten en de oefeningen na de les toegestuurd. De groep begint op woensdag 6 september op blz. 128.