Seizoensopening – Gratis workshop Waardering voor jezelf en anderen | Live en Online | 3 sep

Iedereen is van harte welkom!

Waardering komt voort uit direct contact met het ervaren, uit een duidelijke herkenning van de schoonheid van het leven en de ware kwaliteiten van de menselijke natuur.

Tarthang Tulku – Skillful Means

Nyingma Centrum Nederland heet iedereen van harte welkom bij de gratis workshop ‘Waardering voor jezelf en anderen’. Hiermee vieren we de opening van het nieuwe cursusseizoen.

Waardering als thema

Thema van de openingsworkshop is deze keer ‘Waardering voor jezelf en anderen’. Waardering is een belangrijk thema in al onze lessen. Allemaal verlangen we naar het gevoel dat ons leven van waarde is. Maar hoe bepalen we dat eigenlijk? Stellen we eerst hoge eisen aan onszelf waar we aan moeten voldoen? Zodat we bang worden daaraan niet te kunnen voldoen? Waar komen die eisen vandaan?

Misschien is er ook een manier waarop waardering voor onszelf en anderen tot uitgangspunt kan worden van alles wat we doen. In deze workshop zullen we deze vragen op een simpele manier onderzoeken middels oefeningen waar iedereen aan mee kan doen.

Begeleiding

De workshop wordt begeleid door Elske van de Hulst en Ineke Smits, co-deans van het Nyingma Centrum Nederland lesprogramma.

Elske van de Hulst co-dean and senior instructor at Nyingma Centrum Nederland

Elske van de Hulst is opgeleid en werkzaam geweest in het theater. Ze gaf les aan om de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en was kroonlid van De Raad voor de Kunst en Amsterdamse Kunstraad. Sinds 1998 bestudeert ze het theater van de geest met Tarthang Tulku’s boeken en lessen als gids. Elske is als co-dean en trustee werkzaam bij Nyingma Centrum Nederland en geeft les in meditatie, Kennis van Vrijheid, Revelations of Mind, Dimensions of Mind, Caring en Lotus Trilogie.

Ineke Smits is opgeleid als cultureel antropoloog. Ze heeft bijna 30 jaar met en voor vluchtelingen gewerkt, als begeleider en later als organisatie-adviseur en als trainer voor VluchtelingenWerk Nederland. Ze is sinds 1995 betrokken bij Nyingma Centrum Nederland en woont en werkt sinds 2011 in het centrum te Amsterdam. Daar is ze co-dean, geeft ze les in Skillful Means en Boeddhistische Studie en Beoefening, coördineert Boeddhisme Online en begeleidt ze de ceremonies.

Ineke Smits - Nyingma Centrum Nederland

Praktische informatie

Zaterdag 3 september 15.00-16.30 uur

De workshop is live toegankelijk voor max. 15 mensen. Een onbeperkt aantal mensen kan online meedoen. Deelname is gratis.

Iedereen is van harte welkom. Nodig ook gerust je kennissen, familieleden of collega’s uit. We hebben wel van iedereen een e-mailadres nodig om de zoomlink toe te kunnen sturen. Dus schrijf je in!

Vul alsjeblieft in het veld opmerking duidelijk in als je live aanwezig wilt zijn!

Doorgaan in het nieuwe cursusseizoen

Natuurlijk kunnen we in één workshop niet alle vragen definitief beantwoorden. Maar we kunnen wel een begin maken waar je – als je wil – mee door kunt gaan in een van onze cursussen of jaartrainingen.

Als je er niet zeker van bent welke cursus bij je zou passen, schrijf je dan in voor een of meerdere proeflessen.
De eerste les van de meeste cursussen kan je gratis meedoen als proefles. Je moet je daarvoor wel eerst opgeven.

Als je graag met één van ons wilt spreken voor een persoonlijk advies, stuur dan een e-mail met je telefoonnummer.
We bellen je dan terug op een tijdstip dat jou schikt.