Cursus Kum Nye Verruimen 1 | Online | Start 13 sep

In de cursus Kum Nye Verruimen onderzoeken we de diepere lagen van Kum Nye beoefening. Tegelijkertijd richten we ons op het verruimen en het belichamen van dat wat we zullen ontdekken en ervaren.

Tijdens de lessen van Kum Nye Verruimen laten we ons inspireren door de belofte dat Kum Nye’s manier van ontspannen van lichaam, zintuigen en geest ons kennis laat maken met de kracht en schoonheid van het spirituele pad. De overvloed aan vreugde, die we steeds meer zullen gaan ervaren, zal een gul hart genereren en de wens om onszelf en anderen vreugde en lichtheid te brengen. Blij met wie we zijn, genieten we van de positieve prestaties van anderen en voelen hun vreugde spontaan als die van onszelf. Zo kunnen de gunstige effecten van Kum Nye-beoefening de grenzen van onze specifieke belichaming verruimen en overstijgen waardoor positieve energie wordt gegenereerd, die ten goede komt aan onszelf en alle levende wezens.

Begeleiding

Inge Barmentlo
Ton van der Scheer

Als wij bereid zijn controle op te geven, ons met onze ervaring te versmelten, kunnen wij een nieuwe openheid aanraken. Door onze eisen voor bepaalde resultaten los te laten, kunnen we geleidelijk de omheining verlaten die we voor onszelf hebben geschapen en een nieuw avontuur aangaan.

Kum Nye Dance

Cursus Kum Nye Verruimen 1 – Online

  • 13 september t/m 20 december 2022  (geen les op 18 oktober)
  • Dinsdagavond 20:00 en 21:30 uur
  • 14 lessen
  • Online via Zoom
  • 1e les op 13 september = gratis proefles

Kosten: € 165

Deze lessen maken deel uit van de jaartraining Kum Nye Verruimen.
Let op: De workshops die vermeldt staan in onderstaand overzicht, sluiten met het thema aan op de lessen. Ze zijn niet inbegrepen in de cursus, maar je kunt je er apart voor inschrijven. De workshops zijn wel inbegrepen in de jaartraining Kum Nye Verruimen.

Lesprogramma Cursus Kum Nye Verruimen I

13 september t/m 20 december 2022

Onze Kum Nye werkbasis creëren
We beginnen met lichaam en geest te ontspannen, de zintuigen wakker te maken en onszelf te voeden met vreugde om zo een rijke basis te creëren voor al onze dagelijkse bezigheden.

Les 1 – 13 september: Afstemmen op ontspanning
Les 2 – 20 september: De essentie van voelen aanraken
Les 3 – 27 september: Een nieuw thuis van voelen
Les 4 – 4 oktober: Rijke gevoelsdiepte

za07oct10:00za13:00Luisteren naar het lichaamWorkshop Kum Nye Yoga #1

De helende kracht van Kum Nye
Geleidelijk beginnen we te ervaren dat fysieke houdingen en bewegingen ons op een heel diep niveau kunnen helen en energie kunnen geven, en deze energie zich kan manifesteren als kwaliteiten die onze manier van zijn beginnen te transformeren.

Les 5 – 11 oktober: Geboorte van het zelf

herfstvakantie 18 oktober

Les 6 – 25 oktober: Emotionaliteit verzachten
Les 7 – 1 november: Helen door vreugde
Les 8 – 8 november: Helen uitbreiden, mededogen voeden
Les 9 – 15 november: Vreugdevolle herinneringen

za11nov10:00za13:00Ontspannen in spanningWorkshop Kum Nye Yoga #2

Adem
Naarmate we meer oefenen zullen we binnen de adem een kwaliteit van stilte voelen, waarin spanning oplost waardoor onze in- en uitademing zo vloeiend wordt dat we ons ademen als ruimte ervaren.

Les 10 – 22 november: Adem, energie en gevoel
Les 11 – 29 november: Lichaam en adem afstemmen
Les 12 – 6 december: Aanwezig zijn door adem
Les 13 – 13 december: Verdiepen door adem

za09dec10:00za13:00De kracht van de ademWorkshop Kum Nye Yoga #3

Les 14 – 20 december: Verruimen door adem

kerstvakantie 27 december en 3 januari

Vanaf januari 2023 kun je aansluitend de cursus Kum Nye Verruimen 2 volgen.

Wil je je ervaring met Kum Nye nog verder verruimen? Dan is er de jaartraining Kum Nye Verruimen. In de jaartraining zijn 9 maandelijkse themaworkshops Kum Nye inbegrepen en krijg je een passe-partout voor de Dagstart en Kum Nye Yoga op zondag.

Praktische informatie

Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus Kum Nye Verruimen 1 is toegankelijk voor mensen met enige ervaring in Kum Nye, bijvoorbeeld in de jaartraining Kum Nye Ontwikkelen en/of de jaartraining Kum Nye Verdiepen.

Wil je eerst kijken of deze cursus bij je past? De eerste les op dinsdag 13 september is een gratis proefles. Wel graag opgeven!

Werkvormen

Het accent in deze cursus ligt op het oefenen met het tweede Kum Nye boek ‘De betekenis van vreugde, de betekenis van zijn’, aangevuld met oefeningen uit het eerste boek en Gebaren uit het derde boek: Kum Nye Dancing.

Literatuur

Bij de cursus Kum Nye Verruimen 1 gebruiken we hoofdstukken en oefeningen uit de twee Kum Nye boeken van Tarthang Tulku:

We raden je de boeken zelf aan te schaffen als je ze nog niet hebt. Ze zijn verkrijgbaar via de Lotus Design Winkel.