Werkstudietraject

Leren – werken – zelfontwikkeling

In de Nyingma traditie is werken – actief zijn in de wereld – een belangrijke vorm van beoefening. Ook het dagelijks werk wordt als een concrete vorm van zelfontplooiing gezien. Naast vrijwilligerswerk binnen een specifiek project, kun je dit bij Nyingma Centrum Nederland tot uiting brengen in een werkstudietraject. Hierin combineer je voor een langere periode taken als vrijwilliger met een lesprogramma of studie.

Uitgangspunt voor een werkstudietraject vormen je eigen leerdoelen. Aan de hand van dit leerdoel, voorkeuren, vaardigheden én de mogelijkheden stel je in overleg met de Nyingma staff jouw taken vast. Vervolgens werkt je samen met een begeleider aan deze concrete en positieve leerdoelen. In de prettige en harmonieuze omgeving van Nyingma Centrum leer je nieuwe vaardigheden en ontwikkel je jezelf samen met anderen.

Een werkstudietraject duurt minimaal 6 maanden waarin je minstens 16 uur per week komt werken. Als je niet in Amsterdam woont is het – beperkt – mogelijk te overnachten in het Nyingma Centrum.

Over werken bij Nyingma

Wanneer je komt meewerken bij Nyingma, begeleiden wij je volgens de Skillful Means methode. Tarthang Tulku ontwikkelde deze methode om gewaarzijn, concentratie en energie tijdens je werk te leren ontwikkelen. Zo wordt ook je dagelijks werk een bron van zelfontplooiing.

Voor wie zijn werkstudietrajecten

Er zijn verschillende motivaties mogelijk om zinvol deel te nemen aan een werkstudietraject. Deze komen het meest voor:

 • Je bevindt je in een overgangssituatie – bijvoorbeeld na een opleiding of na een baan – en wil jezelf verder ontwikkelen en leren kennen.
 • Je wil met je vrijwilligerswerk graag goede doelen steunen en bijdragen aan een betere wereld.
 • Je voelt affiniteit met het boeddhisme en wil dat graag integreren in je leven.

Bepaalde kennis en vaardigheden zijn in principe niet nodig. Voor het werk bij Nyingma Centrum gaan we er juist vanuit dat iedereen alles kan leren of ontwikkelen. Zo ontdek je nieuwe kanten van jezelf en groei je als persoon.

Aanmelden voor een werkstudietraject

Wil je je aanmelden voor een werkstudietraject? Stuur ons dan een e-mail.

Vermeld daarin je:

 • Motivatie
 • Leerdoelen
 • Curriculum vitea

Je aanmelding wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Voorwaarden werkstudietraject

Kom je werken bij Nyingma, dan verwachten wij van jou:

 • bereidheid om in samenwerking met anderen te werken en te leren
 • motivatie en inzet
 • betrouwbaarheid
 • een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid
 • een open houding naar het Tibetaans boeddhisme
 • dat je beschikt over een eigen adres en ziektekostenverzekering

Als we denken dat je geschikt bent, nodigen we je uit voor een gesprek. Op basis daarvan beslissen we of we samen aan het werk gaan. Een samenwerking start altijd met een wederzijdse proefperiode van drie weken.

Vrijwilliger bij een internationale Nyingma organisatie

Nyingma Centrum Nederland maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van Nyingma organisaties onder leiding van de Tibetaanse lama Tarthang Tulku. Ook de Nyingma organisaties in de Verenigde Staten, Duitsland, India en Brazilië werken bijna uitsluitend met vrijwillige medewerkers. Nadat je bij Nyingma Centrum Nederland een werkstudietraject hebt voltooid, kun je doorstromen naar een werkstudietraject bij een van deze centra.