Urban retreat – Balans in Chaos | Live | 15 dec

Een bijzondere meditatie dagretraite midden in de stad

Stilte in de drukte van je dagelijks leven

Deze urban retreat Balans in Chaos geeft de gelegenheid om innerlijke rust te vinden en te leren hoe je in balans kunt blijven. Je oefent met het steeds terugkeren naar kalmte en stilte en open te blijven naar wat er in je gebeurt, ook als het druk is om je heen.

Door middel van Tibetaanse yoga oefeningen, mantra-zingen, meditatie- en contemplatie-oefeningen leer je hoe je niet alleen nu op de retraite-dag naar stilte terug kunt keren, maar hoe je dat ook kan doen in je dagelijks leven.

Oase van rust midden in de stad

Onze meditatieruimte ligt achterin een prachtig grachtenpand midden in de stad. In de oase van rust die de meditatieruimte is, zul je de dag beginnen met contact maken met de stilte in jezelf. Je leert lichaam, adem, en geest ontspannen en te genieten van de kalmte die gewoon in jezelf bestaat!

Gedurende de dag zul je steeds meer gaan oefenen met het behouden en terugkeren naar de rust in jezelf ongeacht van wat er om je heen gebeurt. Dit doen we bijvoorbeeld door middel van loopmeditaties. Om te beginnen door de winkel in ons pand, vol prachtige kleuren en geuren. Je leert hier van te genieten zonder meegesleept te worden door gevoelens of gedachten over alles wat je ziet en beleeft.

Wandelen door de chaos

Uiteindelijk zullen we een wandeling maken door de stad, de perfecte plek om te oefenen met het omgaan met overprikkeling zonder je af te sluiten voor de prikkels om je heen.

Ten slotte, zullen we het hebben over het integreren van al deze vaardigheden in je dagelijks leven.

Volle Maanchant

En als bonus kun je naderhand meedoen met de volle maan mantrachant van 20.30-21.30. In dat uurtje chanten we de Vajra Guru mantra. Deze mantra is bedoeld om onrustige energie te kalmeren. Dus nog een extra handvat erbij om tot rust te komen!

Iedereen is welkom op deze urban retreat. Voorkennis is niet nodig en als je die wel al hebt is het altijd fijn om de mogelijkheid te hebben hier een hele dag mee te oefenen. Alle materialen, meditatiekussentjes, matten, dekens, en ook stoelen zijn aanwezig. Je hoeft dus nergens aan te denken (nou ja, doe wel gemakkelijke kleding aan) zelfs niet aan de lunch of het avondeten, want deze worden voorbereidt door onze kok. Beide maaltijden zijn veganistisch.Voor wie

De urban retreat is toegankelijk voor iedereen. Voorkennis is niet nodig.

Wanneer

Zondag 15 december
11.00 – 20.00 uur (of tot 21.30 uur als je meedoet met de Volle Maanchant)

Waar

De retreat is live op het Nyingma Centrum
Reguliersgracht 25
Amsterdam

Kosten

€ 108,- incl lunch en diner


Begeleiding

Natasha Anikina kwam in 2013 naar het Nyingma Centrum op zoek naar zingeving en vrijwilligerswerk. Zij voelde zich direct thuis en verdiepte zich in Meditatie en Boeddhistische psychologie. De overeenkomsten tussen wat de oude meesters ontdekten door zelfonderzoek en wat Natasha in haar studie psychologie leerde over de werking van de geest waren frappant. Gaandeweg ontwikkelde ook haar interesse voor de Medicijnboeddha en nu begeleidt zij elke maand deze ceremonie. 

Erica Rasch begon met mediteren uit interesse voor hoe onze geest werkt. Vanuit die interesse volgde ze vanaf 2016 bij Nyingma Centrum Nederland verschillende cursussen uit de leergang Boedhistische psychologie. Ook ging ze naar het Nyingma Institute in Berkeley voor de 4 maanden retraite. In het dagelijks leven werkt Erica aan de energietransitie als transitiemaker bij Squarewise


Programma


10:30-11:00: Aankomst, thee en koffie
11:00-12:30: sessie 1: Welkom en intro tot ontspannen en loslaten
12.30-13.30: lunch
13.30-15.30: sessie 2: contact met stilte, evt. korte pauze tussendoor
15.30-16.00: koffie en thee in stilte
16:00-17.00: sessie 3: Contact met lichaam, adem, en geest
17:00-18:00: sessie 4: wandeling door de stad, loopmeditatie, contact met stilte in chaos
18.00-19.00: diner
19.00-20.00: sessie 5: integratie in het dagelijks leven, slotsessie
20.00-20.30 : pauze
20.30-21.30: Volle Maan Mantra Chant (optioneel)