De wijsheid van Caring activeren

Cursus Wijsheid van Caring activeren

Ga op verkenning in je geest en maak zorgzaamheid jouw pad

Wanneer we leren zorgzamer te worden, zal zorg steeds verder groeien. Bijgestaan door gewaarzijn opent zorg zich in alle richtingen, 360 graden. Op dat punt aanbeland wordt zorg het voertuig voor wijsheid. In deze cursus ontdek je hoe je caring kunt activeren en integreren in je ervaring.

  • Je maakt kennis met ‘degene die zorgt’
  • Je gaat op verkenning naar de diepte van je geest en ontdekt hoe caring zowel het voertuig als de bestemming is.
  • Je leert hoe het regime van de geest ons gevangen houdt in lijden.
  • Je oefent hoe je kunt rusten in het licht van caring.

“Met behulp van open, zorgzame aandacht kunnen we tot in detail en diepgaand onderzoeken hoe de ritmes van de ervaring ontstaan.”
– Tarthang Tulku in Caring


Methode van verkenning

Je leert luisteren naar het Caring-onderricht met een open en ontvankelijke geest. Je gaat onderzoeken en nadenken over hoe de geest het vermogen heeft om onze ervaring te bepalen, van moment tot moment. En je gaat oefenen om de wijsheid van zorg wakker te maken in je dagelijks leven. Elke les heeft een meditatie- en reflectieoefening waar je door de week mee verdergaat. De les start met het delen van ervaringen.

Praktische informatie cursus – De wijsheid van Caring activeren

Voor wie?

De lessen zijn open voor iedereen. Als je nog niet eerder een cursus Caring gevolgd hebt, is enige ervaring met meditatie of Kum Nye wel wenselijk.

Literatuur

De cursus is gebaseerd op het boek Caring; Over de kracht van zorgzaamheid. De Nederlandse vertaling van het boek van van Tarthang Tulku is te koop in onze Lotus Design Winkel.

Caring programma

‘Wijsheid van Caring activeren’ bouwt voort op de Caring III cursus Vrienden worden met je geest, maar kan los gevolgd worden.

Meer informatie over het hele programma Caring vind je hier.


Begeleider cursus – De wijsheid van Caring activeren

Guda van der Lee – docent Tibetaanse taal en Caring bij Nyingma Centrum Nederland

Guda van der Lee | docent Tibetaanse taal en Caring bij Nyingma Centrum Nederland

Guda van der Lee is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker in de Fysische geografie en Bodemkunde en was werkzaam op de Universiteit van Amsterdam en bij Delft Hydraulics. In 2004 maakte ze de overstap naar het Montessorionderwijs en heeft vervolgens als kleuterleerkracht gewerkt. In 2012 kreeg ze de gelegenheid om op het Nyingma Centrum te gaan werken bij Uitgeverij Dharma. Sinds 2017 woont Guda in Noorwegen waar ze online lessen geeft in Caring en Tibetaans. Daarnaast is ze nog steeds actief voor de uitgeverij.