Workshop Devotionele Beoefening | Live en online | 17 december

De betekenis van devotionele beoefening in het Tibetaans boeddhisme

Sinds de secularisatie en ‘God is dood’ staan in het westen veel kerken leeg en zoeken mensen op andere manieren troost en steun. Daarbij horen ook oosterse vormen van spirituele ontwikkeling zoals het boeddhisme.

Boeddha was geen god maar een mens en het boeddhisme is geen theïstisch geloof maar een pad naar verwezenlijking dat velen onder ons echte ondersteuning biedt. Maar hoe zit het dan met dat knielen en buigen en bidden? Met rituelen en ceremonies?

In deze workshop verdiep je je in vormen van devotionele beoefening in het Tibetaanse Boeddhisme. Je onderzoekt wat de actie van gebed voor je zou kunnen betekenen en hoe devotionele beoefening wegen kan openen die anders gesloten blijven.

Prayer involves a process of maturation: We move from awareness of our deep hunger to awareness of the abundant riches to be found within our own consciousness.
Gebed omvat een rijpingsproces: Vanuit besef van onze diepe honger bewegen we ons naar de overvloed en rijkdom die te vinden is in ons eigen bewustzijn.

Practices on the Buddhist Path – Tarthang Tulku

Tijdens de workshop werken we met het boekje Practices on the Buddhist Path van Tarthang Tulku.

De workshop wordt aanbevolen voor alle Dharma studenten, maar ook anderen zijn van harte welkom.


Begeleiding: Elske van de Hulst

Elske van de Hulst co-dean and senior instructor at Nyingma Centrum Nederland

Elske van de Hulst is opgeleid en werkzaam geweest in het theater. Ze gaf les aan om de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en was kroonlid van De Raad voor de Kunst en Amsterdamse Kunstraad. Sinds 1998 bestudeert ze het theater van de geest met Tarthang Tulku’s boeken en lessen als gids. Elske is als co-dean en trustee werkzaam bij Nyingma Centrum Nederland en geeft les in meditatie, Kennis van Vrijheid, Revelations of Mind, Dimensions of Mind, Caring en Lotus Trilogie.


Schrijf je in voor de workshop Devotionele Beoefening

  • 17 december 2022 14.00 – 17.00 uur
  • Live op het Nyingma Centrum of online via zoom
  • Kosten: € 35,-. Nyingma cursisten: € 25,-*

*Als Nyingma Cursist kun je in het inschrijfformulier de kortingscode invullen die je bij inschrijving van je cursus of jaartraining in de welkomstmail van ons hebt ontvangen

Geef in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier svp aan op je live of online meedoet.