Cursus – Caring vanuit het hart

Korte cursus Caring from the Heart - Goed zorgen voor jezelf - bij Nyingma Centrum Nederland

Wat betekent ‘Caring vanuit het hart’?

In deze cursus van 6 lessen onderzoek je de kwaliteiten van caring die al in jezelf aanwezig zijn. Deze kwaliteiten – respect en zelfrespect, onvoorwaardelijke vriendschap en vergeving – openen je hart voor een diepe waardering van je innerlijke wezen. Ze helpen je om goed voor jezelf te blijven zorgen onder moeilijke omstandigheden: zorg vanuit het hart. Door caring te ontwikkelen, zie je nieuwe mogelijkheden ontstaan voor vreugde, gezondheid en zingeving.

De wens dat we zorgzamer zijn voor onszelf is voor Tarthang Tulku een van de redenen waarom hij het boek Caring heeft geschreven. Als we Caring ontwikkelen, zien we nieuwe mogelijkheden voor vreugde, gezondheid en zingeving ontstaan in ons leven.

In de lessen werken we met begeleide meditatie, interactieve reflectie en Kum Nye Tibetaanse yoga en zelfmassage.

Zorgzaam zijn betekent dat we onszelf en anderen koesteren; het betekent dat we al het leven als een kostbaar geschenk beschouwen.


Begeleiding

Guda van der Lee | docent Tibetaanse taal en Caring bij Nyingma Centrum Nederland

Guda van der Lee is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker in de Fysische geografie en Bodemkunde en was werkzaam op de Universiteit van Amsterdam en bij Delft Hydraulics. In 2004 maakte ze de overstap naar het Montessorionderwijs en heeft vervolgens als kleuterleerkracht gewerkt tot ze in 2012 de gelegenheid kreeg om op het Nyingma Centrum te gaan werken bij Uitgeverij Dharma. Sinds 2017 woont Guda in Noorwegen waar ze online lessen geeft in Caring en Tibetaans en ook nog steeds actief is voor de uitgeverij.

Praktische informatie

Voor wie?

De cursus Caring vanuit het hart kan voor de deelnemer zowel een introductie als een verdieping zijn.

Literatuur

De cursus Caring vanuit het hart is gebaseerd op het boek Caring van Tarthang Tulku. Caring is in Nederlandse vertaling te koop in onze Lotus Design Winkel.

Aanschaf van het boek is noodzakelijk.

Caring vanuit het hart is de derde cursus van de jaartraining Caring ontwikkelen uit het Caring-programma.

Caring brengt lichaam en geest, hart en hoofd, in evenwicht.