Medicijnboeddha workshop | Online | 26 sept

Laat onzuiverheden en negativiteit los in deze Medicijnboeddha workshop bij Nyingma Centrum Nederland

Introductie en beoefening

Er wordt gezegd dat alleen al het horen van de naam van de Medicijnboeddha en van zijn mantra krachtige zegeningen brengt die lichaam en geest gezond kunnen maken. De Medicijnboeddha beoefening is er om allerlei soorten negativiteit en onzuiverheden in onze geest te helen en los te laten. Het kan allerlei belemmeringen, elk spoor van negatieve handelingen en verduisteringen, verwijderen.

Door samen te beoefenen en mantra te zingen, ondersteunen we elkaar en versterken we de kracht van onze beoefening. De zegeningen/verdiensten van deze beoefening kunnen worden gericht op onszelf, op dierbaren, zoals familie, vrienden of huisdieren en op alle wezens die behoefte hebben aan genezing.

Begeleiding: Ineke Smits en Natasha Anikina

Voor wie is deze workshop geschikt?

De workshop is toegankelijk voor iedereen.

Deze workshop wordt online aangeboden via Zoom. Na inschrijving ontvang je van ons de Zoomlink om in te loggen.

Hoe bereid ik me voor?

Het is fijn om een rustige plek te creëren voor jezelf, waar je niet gestoord wordt tijdens de ceremonie.

Je kunt vooraf deze plek mooi aankleden, bijvoorbeeld met bloemen, een mooie afbeelding en/of (kaars)licht.

Schrijf je in voor de Medicijnboeddha workshop

Kosten: Wij vragen een bijdage van € 25,-. Voor Nyingma cursisten € 15,-.

Programma workshop

Inleiding

In de eerste helft van de workshop maken we kennis met de context van de Medicijn Boeddha en de beoefening. We zien hoe er gekeken wordt naar ziekte en oorzaak van ziekte in dit onderricht, de centrale plek van de geest, het belang van reiniging van onze geest en de houding die daarbij hoort. Je krijgt uitleg over de Medicijn Boeddha Thangka, visualisatie en de mogelijkheid om de beoefening toe te wijden aan dierbaren

Beoefening

Tijdens het tweede deel van de workshop doen we samen een eenvoudige vorm van de Medicijn Boeddha Ceremonie. Met gebeden, mantra en visualisatie.