Workshop Medicijnboeddha – zo 25 okt 14u00

Introductie en beoefening

Er wordt gezegd dat alleen al het horen van de naam van de Medicijnboeddha en van zijn mantra krachtige zegeningen brengt die lichaam en geest gezond kunnen maken. De Medicijnboeddha beoefening is er om allerlei soorten negativiteit en onzuiverheden in onze geest te helen en los te laten. Het kan allerlei belemmeringen, elk spoor van negatieve handelingen en verduisteringen, verwijderen.

Door samen te beoefenen en mantra te zingen, ondersteunen we elkaar en versterken we de kracht van onze beoefening. De zegeningen/verdiensten van deze beoefening kunnen worden gericht op onszelf, op dierbaren, zoals familie, vrienden of huisdieren en op alle wezens die behoefte hebben aan genezing.

Begeleiding: Ineke Smits en Natasha Anikina

Voor wie is deze workshop geschikt?

De workshop is toegankelijk voor iedereen.

Wat neem ik mee?

Offergaven in de vorm van bloemen, fruit, koekjes, chocolade zijn van harte welkom. Neem je iets mee? Kom dan iets eerder, zodat je gift opgemaakt kan worden om aan te bieden bij het altaar.

Workshop Medicijnboeddha

25 oktober | 14:00 - 17:00

Schrijf je in voor de Medicijnboeddha workshop

Kosten: Je investering is € 35,-. Nyingma cursisten vragen we een bijdrage van € 25,-.

Programma workshop

Inleiding

In de eerste helft van de workshop maken we kennis met de context van de Medicijn Boeddha en de beoefening. We zien hoe er gekeken wordt naar ziekte en oorzaak van ziekte in dit onderricht, de centrale plek van de geest, het belang van reiniging van onze geest en de houding die daarbij hoort. Je krijgt uitleg over de Medicijn Boeddha Thangka, visualisatie en de mogelijkheid om de beoefening toe te wijden aan dierbaren

Beoefening

Tijdens het tweede deel van de workshop doen we samen een eenvoudige vorm van de Medicijn Boeddha Ceremonie. Met gebeden, mantra en visualisatie.

Na afloop van de workshop nodigen wij je uit om een kopje thee te drinken en te eten van de offergaven.

Print Friendly, PDF & Email