Meditatiecursus voor jongeren: Innerlijke vrijheid

Ontdek je innerlijke vrijheid - juist in deze tijd van thuisblijven en social distancing - meditatiecursus voor jongeren - Nyingma Centrum Nederland

Op woensdag 13 januari start een online meditatiecursus van 14 lessen speciaal bedoeld voor jongeren. De meditatietechnieken die we gebruiken zijn niet anders dan in andere lessen maar het kan fijn zijn om je ervaringen vooral met leeftijdsgenoten uit te wisselen.

De lessen zijn wekelijks op woensdag van 19:00 – 20:30 uur en lopen door tot en met 21 april 2021.

Inschrijving is alleen mogelijk voor de hele cursus van 14 lessen.

De cursus kost € 108,- inclusief het boek Verborgen Vrijheid.

20 januari instromers welkom!

“Het is verleidelijk je voor te stellen dat er een andere plek is waar problemen niet bestaan. Maar dít is je leven – hier en nu. Wanneer de gelegenheid van dit moment eenmaal voorbij is, krijg je deze nooit meer terug. Als je je kostbare energie herhaaldelijk besteedt aan emotie en zelfbedrog, zul je aan het eind van je leven komen zonder de diepere aspecten van je ervaren te hebben verwezenlijkt. Dus wat je omstandigheden of hulpbronnen ook zijn – lichaam, geest, energie en gewaarzijn – gebruik ze ten volle, hier en nu, in plaats van verstrikt in emotionele verwarring je tijd te verspillen.”
– Tarthang Tulku in Verborgen Vrijheid

Meditatiecursus voor jongeren: Innerlijke vrijheid

Speciaal voor jongeren (tot 35 jaar)

De lessen worden begeleid door Charlie Minter en Iris van der Ende. Beide kwamen zelf ooit via een jongerencursus in contact met het Nyingma Centrum en vervolgden er hun leerweg met diverse vervolgtrajecten. Charlie en Iris begeleiden nu zelf deze jongerencursus onder supervisie van Elske van de Hulst. Er is plek voor maximaal 12 studenten, zodat er voldoende ruimte is voor uitwisseling.

De lessen bestaan uit:

  • meditatie-, mindfulness- en Kum Nye yogaoefeningen; en
  • meditatieve oefeningen om je eigen ervaring van ‘de werkelijkheid’ van binnenuit te onderzoeken.

Je krijgt wekelijks ook praktijkopdrachten en gerichte zelfobservatie- en mindfulnessoefeningen mee om de werking van je geest in je dageljks leven verder te onderzoeken. Elke les is er tijd voor het uitwisselen van ervaringen hiermee.

Wat en wanneer?

  • 13 januari t/m 21 april 2021 (geen les op 24 februari)
  • woensdagavond van 19:00 – 20:30 uur
  • 14 online lessen, via Zoom
  • maximaal 12 deelnemers

Kosten: € 108,- inclusief lesmateriaal

Schrijf je in voor de Online jongerenmeditatiecursus Innerlijke vrijheid

Kosten: € 108,- inclusief lesmateriaal

Nyingma Centrum Nederland

Praktische informatie

Voor wie?

De cursus is speciaal bedoeld voor jong volwassenen van circa 20-35 jaar. Je hoeft geen meditatie-ervaring te hebben. Je kunt alleen meedoen voor de hele cursus van 14 lessen.

Begeleiding

De lessen worden begeleid door Charlie Minter en Iris van der Ende, onder supervisie van Elske van de Hulst.

Charlie Minter - docent meditatie en begeleider jongerencursus bij Nyingma Centrum Nederland
Charlie Minter

Charlie Minter (33 jaar)

Sinds 2013 volg ik cursussen en retraites bij het Nyingma Centrum. Daar raakte ik geïnspireerd door wat er nog meer mogelijk is dan de alledaagse “beperkte” ervaring. Bij het Nyingma Centrum en bij een uitgebreide retraite bij het Nyingma Institute in de VS heb ik daar veel van kunnen ontdekken – en ik blijf benieuwd naar wat er nog meer is.

Iris van der Ende – Foto: Balans LaB

Iris van der Ende (30 jaar)

Sinds vier jaar volg ik cursussen bij het Nyingma Centrum. Meteen vanaf het begin gaf het me een nieuw gevoel. Ik vind het fijn dat je op een andere manier kan leren kijken naar wat je meemaakt. In mijn dagelijks leven werk ik als theatermaker en harpdocent. Als kind had mediteren altijd een heel rare bijklank voor me maar inmiddels is het gegroeid tot iets wat me heel veel geeft en waar ik veel van hou.

Literatuur

Het cursusboek Verborgen Vrijheid is inbegrepen in de prijs en krijg je toegestuurd per post.

Het Nyingma Centrum is een Tibetaans Boeddhistisch Centrum in Amsterdam onder leiding van Tarthang Tulku. De verfijnde oosterse kennis van lichaam en geest en de boeddhistische inzichten in de oorzaken van onvrede en geluk worden er op veel manieren toegankelijk gemaakt voor moderne westerse mensen.