Meditatiecursus voor jongeren: Innerlijke vrijheid

Ontdek je innerlijke vrijheid - juist in deze tijd van thuisblijven en social distancing - meditatiecursus voor jongeren - Nyingma Centrum Nederland

1e les = gratis proefles!

Op dinsdag 8 maart start een online meditatiecursus van 10 lessen speciaal bedoeld voor jongeren. De meditatietechnieken die we gebruiken zijn niet anders dan in andere lessen maar het kan fijn zijn om je ervaringen vooral met leeftijdsgenoten uit te wisselen.

De lessen zijn wekelijks op dinsdag van 17:15 – 18:30 uur en lopen door tot en met 24 mei 2022.

Inschrijving is alleen mogelijk voor de hele cursus van 10 lessen.

De cursus kost € 108,- inclusief het boek Verborgen Vrijheid en de meditatieworkshop Meditatie volhouden op 4 juni.

“Het is verleidelijk je voor te stellen dat er een andere plek is waar problemen niet bestaan. Maar dít is je leven – hier en nu. Wanneer de gelegenheid van dit moment eenmaal voorbij is, krijg je deze nooit meer terug. Als je je kostbare energie herhaaldelijk besteedt aan emotie en zelfbedrog, zul je aan het eind van je leven komen zonder de diepere aspecten van je ervaren te hebben verwezenlijkt. Dus wat je omstandigheden of hulpbronnen ook zijn – lichaam, geest, energie en gewaarzijn – gebruik ze ten volle, hier en nu, in plaats van verstrikt in emotionele verwarring je tijd te verspillen.”
– Tarthang Tulku in Verborgen Vrijheid

Meditatiecursus voor jongeren: Innerlijke vrijheid

Speciaal voor jongeren (tot 35 jaar)

De lessen worden begeleid door Iris van der Ende en Elske van de Hulst. Iris kwam zelf ooit via een jongerencursus in contact met het Nyingma Centrum en vervolgde er haar leerweg met diverse vervolgtrajecten. Iris en Elske begeleiden nu samen deze jongerencursus. Er is plek voor maximaal 12 studenten, zodat er voldoende ruimte is voor uitwisseling.

De lessen bestaan uit:

  • meditatie-, mindfulness- en Kum Nye yogaoefeningen; en
  • meditatieve oefeningen om je eigen ervaring van ‘de werkelijkheid’ van binnenuit te onderzoeken.

Je krijgt wekelijks ook praktijkopdrachten en gerichte zelfobservatie- en mindfulnessoefeningen mee om de werking van je geest in je dageljks leven verder te onderzoeken. Elke les is er tijd voor het uitwisselen van ervaringen hiermee.

Wat en wanneer?

  • 8 maart t/m 24 mei 2022 (geen les op 26 april en 3 mei)
  • dinsdagavond van 17:15 – 18:30 uur
  • 10 online lessen, via Zoom
  • maximaal 12 deelnemers

Kosten: € 108,- inclusief lesmateriaal en meditatieworkshop Meditatie volhouden op 4 juni

Schrijf je in voor de Online jongerenmeditatiecursus Innerlijke vrijheid

Praktische informatie

Voor wie?

De cursus is speciaal bedoeld voor jong volwassenen van circa 20-35 jaar. Je hoeft geen meditatie-ervaring te hebben. Je kunt alleen meedoen voor de hele cursus van 10 lessen.

Begeleiding

De lessen worden begeleid door Iris van der Ende en Elske van de Hulst.

Iris van der Ende – Foto: Balans LaB

Iris van der Ende (30 jaar)

Sinds vier jaar volg ik cursussen bij het Nyingma Centrum. Meteen vanaf het begin gaf het me een nieuw gevoel. Ik vind het fijn dat je op een andere manier kan leren kijken naar wat je meemaakt. In mijn dagelijks leven werk ik als theatermaker en harpdocent. Als kind had mediteren altijd een heel rare bijklank voor me maar inmiddels is het gegroeid tot iets wat me heel veel geeft en waar ik veel van hou.

Elske van de Hulst co-dean and senior instructor at Nyingma Centrum Nederland

Elske van de Hulst is opgeleid en werkzaam geweest in het theater tot 1998. Ze gaf les aan om de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en was lid van De Raad voor de Kunst en Amsterdamse Kunstraad.

Sinds 1998 bestudeert ze het theater van de geest met Tarthang Tulku’s boeken en lessen als gids.

Elske is nu als co-dean verbonden aan Nyingma Centrum Nederland en geeft er les in o.a. meditatie, Kennis van Vrijheid, Revelations of Mind, Caring en Lotus Trilogie.

Literatuur

Het cursusboek Verborgen Vrijheid is inbegrepen in de prijs en krijg je toegestuurd per post.

Het Nyingma Centrum is een Tibetaans Boeddhistisch Centrum in Amsterdam onder leiding van Tarthang Tulku. De verfijnde oosterse kennis van lichaam en geest en de boeddhistische inzichten in de oorzaken van onvrede en geluk worden er op veel manieren toegankelijk gemaakt voor moderne westerse mensen.

X