Innerlijke vrijheid ontwikkelen – Basiscursus meditatie voor jongeren – start 17 jun 19u00

Ontdek je innerlijke vrijheid - juist in deze tijd van thuisblijven en social distancing - meditatiecursus voor jongeren - Nyingma Centrum Nederland

Op woensdag 17 juni start een online meditatiecursus van 8 lessen speciaal bedoeld voor jongeren. De meditatietechnieken die we gebruiken zijn niet anders dan in andere lessen maar het kan fijn zijn om je ervaringen vooral met leeftijdsgenoten uit te wisselen.

De lessen zijn wekelijks op woensdag van 19:00 – 20:15 uur en lopen door tot en met 5 augustus 2020.

Inschrijving is alleen mogelijk voor de hele cursus van 8 lessen.

De cursus kost €75,- inclusief het boek Verborgen Vrijheid (€65 ,- voor studenten die het cursusboek Verborgen Vrijheid al hebben).

“Het is verleidelijk je voor te stellen dat er een andere plek is waar problemen niet bestaan. Maar dít is je leven – hier en nu. Wanneer de gelegenheid van dit moment eenmaal voorbij is, krijg je deze nooit meer terug. Als je je kostbare energie herhaaldelijk besteedt aan emotie en zelfbedrog, zul je aan het eind van je leven komen zonder de diepere aspecten van je ervaren te hebben verwezenlijkt. Dus wat je omstandigheden of hulpbronnen ook zijn – lichaam, geest, energie en gewaarzijn – gebruik ze ten volle, hier en nu, in plaats van verstrikt in emotionele verwarring je tijd te verspillen.”
– Tarthang Tulku in Verborgen Vrijheid

Innerlijke vrijheid ontwikkelen

Speciaal voor jongeren (tot 35 jaar)

De lessen worden begeleid door Charlie Minter en Iris van der Ende. Beide kwamen zelf ooit via een jongerencursus in contact met het Nyingma Centrum en vervolgden er hun leerweg met diverse vervolgtrajecten. Charlie en Iris begeleiden nu zelf deze jongerencursus onder supervisie van Elske van de Hulst. Er is plek voor maximaal 12 studenten, zodat er voldoende ruimte is voor uitwisseling .

De lessen bestaan uit:

 • meditatie-, mindfulness- en Kum Nye yogaoefeningen; en
 • meditatieve oefeningen om je eigen ervaring van ‘de werkelijkheid’ van binnenuit te onderzoeken.

Je krijgt wekelijks ook praktijkopdrachten en gerichte zelfobservatie- en mindfulnessoefeningen mee om de werking van je geest in je dageljks leven verder te onderzoeken. Elke les is er tijd voor het uitwisselen van ervaringen hiermee.

Wat en wanneer?

 • 17 juni t/m 5 augustus
 • woensdagavond van 19:00 – 20:15 uur
 • 8 online lessen, via Zoom
 • maximaal 12 deelnemers

Cursusdata:

 • 17 juni
 • 24 juni
 • 1 juli
 • 8 juli
 • 15 juli
 • 22 juli
 • 29 juli
 • 5 augustus

Kosten: €75,- inclusief lesmateriaal

Deze cursus wordt online aangeboden via Zoom.

Voor wie?

De cursus is speciaal bedoeld voor jong volwassenen van circa 20-35 jaar. Je hoeft geen meditatie-ervaring te hebben. Je kunt alleen meedoen voor de hele cursus van 8 lessen.

Begeleiding

De lessen worden begeleid door Charlie Minter en Iris van de Ende.

Literatuur

Het cursusboek Verborgen Vrijheid is inbegrepen in de prijs en krijg je toegestuurd per post.

Hoe gaat het in zijn werk?

Deze cursus wordt online aangeboden via Zoom.

Wil je deelnemen aan de cursus?
Schrijf je dan in via de inschrijfknop, hieronder. Wij sturen je minimaal 2 dagen voor aanvang de informatie die je nodig hebt om in te loggen in de digitale meditatieruimte.

Schrijf je in voor de Online jongerenmeditatiecursus Innerlijke vrijheid ontwikkelen

Kosten: €75,- inclusief lesmateriaal

Nyingma Centrum Nederland

Het Nyingma Centrum is een Tibetaans Boeddhistisch Centrum in Amsterdam onder leiding van Tarthang Tulku. De verfijnde oosterse kennis van lichaam en geest en de boeddhistische inzichten in de oorzaken van onvrede en geluk worden er op veel manieren toegankelijk gemaakt voor moderne westerse mensen.