Meditatiecursus voor jongeren | Online

Ontdek je innerlijke vrijheid - juist in deze tijd van thuisblijven en social distancing - meditatiecursus voor jongeren - Nyingma Centrum Nederland

Innerlijke Vrijheid

Inschrijving gesloten

Op woensdag 26 oktober start een online meditatiecursus van 8 lessen speciaal bedoeld voor jong volwassenen. De meditatietechnieken die we gebruiken zijn niet anders dan in andere lessen maar het kan fijn zijn om je ervaringen vooral met leeftijdsgenoten uit te wisselen.

De online lessen zijn wekelijks op woensdag van 19:00 – 20:15 uur en lopen door tot en met 14 december 2022.

Inschrijving is alleen mogelijk voor de hele cursus van 8 lessen.

De cursus kost € 85,- inclusief het boek Verborgen Vrijheid.

“Het is verleidelijk je voor te stellen dat er een andere plek is waar problemen niet bestaan. Maar dít is je leven – hier en nu. Wanneer de gelegenheid van dit moment eenmaal voorbij is, krijg je deze nooit meer terug. Als je je kostbare energie herhaaldelijk besteedt aan emotie en zelfbedrog, zul je aan het eind van je leven komen zonder de diepere aspecten van je ervaren te hebben verwezenlijkt. Dus wat je omstandigheden of hulpbronnen ook zijn – lichaam, geest, energie en gewaarzijn – gebruik ze ten volle, hier en nu, in plaats van verstrikt in emotionele verwarring je tijd te verspillen.”
– Tarthang Tulku in Verborgen Vrijheid

Meditatiecursus voor jongeren: Innerlijke vrijheid

Voor jong volwassenen tussen 20 – 30 jaar

De lessen worden begeleid door Iris van der Ende en Elske van de Hulst. Iris kwam zelf ooit via een jongerencursus in contact met het Nyingma Centrum en vervolgde er haar leerweg met diverse vervolgtrajecten. Iris en Elske begeleiden nu samen deze jongerencursus. Er is plek voor maximaal 15 studenten, zodat er voldoende ruimte is voor uitwisseling.

De lessen bestaan uit:

  • meditatie-, mindfulness- en Kum Nye yogaoefeningen; en
  • meditatieve oefeningen om je eigen ervaring van ‘de werkelijkheid’ van binnenuit te onderzoeken.

Je krijgt wekelijks ook praktijkopdrachten en gerichte zelfobservatie- en mindfulnessoefeningen mee om de werking van je geest in je dageljks leven verder te onderzoeken. Elke les is er tijd voor het uitwisselen van ervaringen hiermee.

Wat en wanneer?

  • 26 oktober t/m 14 december 2022
  • woensdagavond van 19:00 – 20:15 uur
  • 8 online lessen, via Zoom
  • maximaal 16 deelnemers

Kosten: € 85,- inclusief lesmateriaal

Schrijf je in voor de Online jongerenmeditatiecursus Innerlijke vrijheid

Praktische informatie

Voor wie?

De cursus is speciaal bedoeld voor jongvolwassenen van circa 20-35 jaar. Je hoeft geen meditatie-ervaring te hebben. Je kunt alleen meedoen voor de hele cursus van 8 lessen.

Begeleiding

De lessen worden begeleid door Iris van der Ende en Elske van de Hulst.

Iris van der Ende volgt al een aantal jaar cursussen bij het Nyingma Centrum Nederland. Waar mediteren vanuit haar jeugd een rare bijklank had, gaf het haar al snel een nieuw gevoel doordat het je op een andere manier leert kijken naar wat je meemaakt. Inmiddels is het voor Iris uitgegroeid tot iets heel dierbaars naast haar werk als theatermaker en harpdocent in het dagelijks leven.

Elske van de Hulst co-dean and senior instructor at Nyingma Centrum Nederland

Elske van de Hulst is opgeleid en werkzaam geweest in het theater. Ze gaf les aan om de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en was kroonlid van De Raad voor de Kunst en Amsterdamse Kunstraad. Sinds 1998 bestudeert ze het theater van de geest met Tarthang Tulku’s boeken en lessen als gids. Elske is als co-dean en trustee werkzaam bij Nyingma Centrum Nederland en geeft les in meditatie, Kennis van Vrijheid, Revelations of Mind, Dimensions of Mind, Caring en Lotus Trilogie.

Literatuur

Het cursusboek Verborgen Vrijheid is inbegrepen in de prijs en krijg je toegestuurd per post.

Het Nyingma Centrum is een Tibetaans Boeddhistisch Centrum in Amsterdam onder leiding van Tarthang Tulku. De verfijnde oosterse kennis van lichaam en geest en de boeddhistische inzichten in de oorzaken van onvrede en geluk worden er op veel manieren toegankelijk gemaakt voor moderne westerse mensen.