Nieuwjaarsworkshop Innerlijk Vertrouwen | Live en online | 7 jan

Een cadeau van het Nyingma Centrum aan jou, je vrienden, familie en collega’s

Aan het begin van het nieuwe jaar nodigen we je graag uit voor een speciale nieuwjaarsworkshop. We openen dan het nieuwe cursusjaar met een thema dat belangrijk is in al onze lessen: Innerlijk Vertrouwen.

We leven in tijden vol onzekerheid. Maar angst is een slechte raadgever en leidt niet tot de beste beslissingen voor jezelf en anderen. Meditatie en Kum Nye Tibetaanse yoga helpen je om rust, ruimte en zelfs vreugde te blijven ervaren, ook in moeilijke omstandigheden.

Je leert vertrouwen op je eigen vermogen om juist te handelen en goed te doen voor jezelf en anderen. In deze gratis workshop maak je daar een begin mee.

De meest zekere toevlucht in de wereld is de vrijheid van ons zijn. Als we eenmaal in contact staan met het natuurlijke zijn, leven we vrij van weerstand en zijn we ontvankelijk voor alle aspecten van ons ervaren. We nemen volledig deel aan het leven, en begrijpen en benutten onze unieke kans als menselijk wezen.

Tarthang Tulku in Verborgen Vrijheid pag 81

Begeleiding: Ans Vos en Ineke Smits

Ans Vos is werkzaam geweest als voorlichter en trainer bij natuurorganisaties. Gaandeweg breidde haar hart voor natuur zich uit naar hart voor de heldere en mooie Dharma. Ze is lid van het bestuur van Nyingma Centrum Nederland en geeft cursussen in Meditatie en Boeddhistische studie en beoefening.

Ineke Smits is opgeleid als cultureel antropoloog. Ze heeft bijna 30 jaar met en voor vluchtelingen gewerkt, als begeleider en later als organisatie-adviseur en als trainer voor VluchtelingenWerk Nederland. Ze is sinds 1995 betrokken bij Nyingma Centrum Nederland en woont en werkt sinds 2011 in het centrum te Amsterdam. Daar is ze co-dean, geeft ze les in Skillful Means en Boeddhistische Studie en Beoefening, coördineert Boeddhisme Online en begeleidt ze de ceremonies.

Ineke Smits - Nyingma Centrum Nederland

Schrijf je in voor de nieuwjaarsworkshop Innerlijk Vertrouwen

  • 7 januari 15.30 – 17.00 uur
  • Live in het Nyingma Centrum of online via Zoom
  • Live maximaal 15 deelnemers; online onbeperkt
  • Gratis toegankelijk, wel even aanmelden

Geef in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier svp aan op je live of online meedoet

Na afloop van de nieuwjaarsworkshop vertonen wij – live – de film Prayers of the Ancient Ones, het indrukwekkende verhaal van een van de belangrijkste projecten van Tarthang Tulku. Meld je wel even aan tevoren.

Tenslotte is het die avond, na afloop van de filmvertoning ook Volle Maanchant waaraan je zowel live of online kunt meedoen. Meld je voor de online Volle Maan chant voor 10.00 uur ‘s-ochtends aan, zodat wij je een zoomlink kunnen toesturen.

Nyingma Centrum Nederland is een Tibetaans Boeddhistisch Centrum waarin online en live eigentijdse cursussen worden gegeven die je leren te leven vanuit wijsheid en compassie. Ze zijn gebaseerd op de inzichten van het boeddhisme, maar je hoeft geen boeddhist te zijn of te worden om de programma’s te volgen. Elke cursus opent op zijn eigen manier nieuwe mogelijkheden die positief zullen doorwerken in je dagelijks leven.

Je vindt ons gehele lesaanbod op deze website. Weet je niet zeker of een cursus bij je past? Vaak kun je de eerste les als proefles meedoen. Meld je dan wel even aan via de link bij de cursusbeschrijving!