Vertrouwen in verandering

maandag 16 t/m zaterdag 21 augustus

In deze retraite onderzoeken we de kracht van meditatie en gebed als een manier om ons te openen voor de onbekende mogelijkheden die het leven ons biedt.

We werken met reflectie, mantra, meditatie, visualisatie en gebed en lezen fragmenten uit Practices on the Buddhist Path van Tarthang Tulku. Het boek krijg je na inschrijving toegestuurd.

“Zoals grote dichters door de eeuwen heen getuigen: menselijke wezens leven in een speciale wereld: verbonden met het hemelse maar ook gevangen in de verwarring en grauwheid van het dagelijks bestaan. De afstand tussen die twee is misschien zo kort als één enkele gedachte, want ons gewaarzijn communiceert net zo makkelijk met het heilige als met de angst van eenzaamheid en wanhoop.”
– Tarthang Tulku in Practices on the Buddhist Path

Deze online retraite kun je volgen waar je wilt: thuis of vanuit je vakantieadres, als dagvullend programma of in combinatie met je werk. Je hebt natuurlijk wel een internetverbinding nodig.

De retraite duurt zes dagen. Per dag zijn er twee online bijeenkomsten: een vroege ochtendbijeenkomst van 7:00 – 8:30 uur en een avondbijeenkomst van 19:00 – 20:30 uur.
In de ochtend doen we meditatie en Kum Nye en bereiden we de oefeningen voor waar je die dag mee werkt.

Je krijgt voor de dag zelfstudie- en observatieopdrachten mee.

In de ochtend bereiden we de oefeningen voor, waar je die dag mee werkt. In de avond wisselen we uit en doen we verdiepende oefeningen.

Begeleiding: Ineke Smits en Elske van de Hulst


Programma Vertrouwen in Verandering van dag tot dag

  • dag 1 Waarop vertrouw je in je dagelijks leven? Waarom maakt verandering angstig?
  • dag 2 Toevlucht en de drie juwelen: Boeddha Dharma Sangha
  • dag 3 Hoe zie ik mezelf?
  • dag 4 Hoe zie ik het sacrale/heilige?
  • dag 5 Hoe nodig ik zegeningen uit?
  • dag 6 Hoe ontvang ik zegeningen?

Online retraite Vertrouwen in verandering

Kosten en inschrijven

Maandag 16 augustus, 7:00 uur
t/m zaterdag 21 augustus 2021, 20:30 uur

Prijs: € 195,- tot € 295,- (naar draagkracht) – inclusief toezending studiemateriaal.

Na inschrijving sturen wij je de benodigde inloginformatie en studiematerialen.


Over de begeleiders

Elske van de Hulst co-dean and senior instructor at Nyingma Centrum Nederland

Elske van de Hulst is opgeleid en werkzaam geweest in het theater. Ze gaf les aan om de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en was kroonlid van De Raad voor de Kunst en Amsterdamse Kunstraad. Sinds 1998 bestudeert ze het theater van de geest met Tarthang Tulku’s boeken en lessen als gids. Elske is als co-dean en trustee werkzaam bij Nyingma Centrum Nederland en geeft les in meditatie, Kennis van Vrijheid, Revelations of Mind, Dimensions of Mind, Caring en Lotus Trilogie.

Ineke Smits is opgeleid als cultureel antropoloog. Ze heeft bijna 30 jaar met en voor vluchtelingen gewerkt, als begeleider en later als organisatie-adviseur en als trainer voor VluchtelingenWerk Nederland. Ze is sinds 1995 betrokken bij Nyingma Centrum Nederland en woont en werkt sinds 2011 in het centrum te Amsterdam. Daar is ze co-dean, geeft ze les in Skillful Means en Boeddhistische Studie en Beoefening, coördineert Boeddhisme Online en begeleidt ze de ceremonies.

Ineke Smits - Nyingma Centrum Nederland

Deze retraite maakt deel uit van ons zomerprogramma.