Zomerprogramma Nyingma Centrum Nederland

Deze zomer kunnen we misschien niet naar verre landen reizen maar met ons speciale zomerprogramma kun je wel het landschap van je eigen ervaring verkennen. Nieuwe perspectieven en een rijkdom aan nieuwe mogelijkheden zullen zich openen…


Kum Nye Yogales op zondag online

Wij nodigen je uit om mee te doen met de online Kum Nye Yogales op zondag, van 10.00 – 12.00 uur.

Je bent welkom op een of beide series van 4 weken:

  • Data serie 1: 21 juni, 28 juni, 5 juli en 12 juli.
  • Data serie 2: 9 aug, 16 aug, 23 aug en 30 aug.

Je kunt ook deelnemen aan de laatste 3, 2 of 1 les(sen) van de serie. Tussendoor een les overslaan is helaas niet mogelijk.

Prijzen:

  • serie van 4 lessen (9 t/m 30 augustus): € 65,-
  • laatste 3 lessen van de serie (start 16 augustus): € 50,-
  • laatste 2 lessen van de serie (start 23 augustus): € 35,-
  • les 30 augustus: € 20,-

Na inschrijving sturen wij je de benodigde inloginformatie toe.


Uit en thuis Online retraites

Drie weken online retraites die je alledrie of per week kunt volgen, thuis of vanuit je blokhut of boot, als dagvullend programma of in combinatie met je werk.

Schoonheid is overal

ma 20 – za 25 juli olv Monique Verschuuren en Jan Houwen

Schoonheid opent het hart. In deze retraite werk je met oefeningen uit het Kum Nye boek De betekenis van vreugde, de betekenis van zijn en reflecties uit het boek Love of Beauty van Tarthang Tulku. Je leert je te openen voor de rijke vermogens van je zintuigen en gaat zien dat elk moment en elke situatie zijn eigen schoonheid ontvouwt.

Vertrouwen in verandering

ma 27 juli – za 1 aug olv Ineke Smits en Elske van de Hulst

In de retraite Vertrouwen in verandering onderzoeken we de kracht van meditatie en gebed als een manier om ons zonder voorwaarden te openen voor de onbekende mogelijkheden die het leven ons biedt. We werken met mantra, meditatie, visualisatie en gebed gebaseerd op fragmenten uit Practices on the Buddhist Path. Het boek krijg je na inschrijving toegestuurd.

Vreugde en vrijdheid

ma 3 – za 8 aug olv Ans Vos en Yvette Evers

In de retraite Vreugde en vrijheid onderzoek je in je eigen ervaring de vier overwegingen die ten grondslag liggen aan het beoefenen van het boeddhisme: 1. Het waardevolle mensenleven 2. Tijdelijkheid 3. De tekortkomingen van samsara – het wereldse 4. De wet van oorzaak en gevolg (karma). Deze ‘Vier Gedachten’ leiden ons naar vertrouwen in de Dharma en naar de vrijheid en vreugde van het spirituele pad.


Praktische informatie retraites

Een retraite duurt zes dagen. Per dag zijn er twee online bijeenkomsten: een vroege ochtendbijeenkomst van 7.00-8.30 uur en een avond bijeenkomst van 19.00-21.00 uur.

In de ochtend bereiden we de oefeningen voor waar je die dag mee werkt. Je krijgt dan zelfstudie- en observatieopdrachten mee die onvermoede aspecten van je gewone leven aan het licht brengen. In de avond wisselen we uit en doen we verdiepende oefeningen.

Kosten en inschrijven voor de retraite(s)

Prijs per retraiteweek bedraagt inclusief toezending studiemateriaal €195,- tot € 295,- (naar draagkracht). Deelname aan alle drie de retraites kost € 550,- tot € 750,-.

Na inschrijving sturen wij je de inloginformatie en studiematerialen.

Print Friendly, PDF & Email