Vreugde van zijn | Online retraite

maandag 9 t/m vrijdag 13 augustus

Kum Nye leert ons om vreugde te beleven aan het gewone leven zoals het zich ontvouwt van moment tot moment, te midden van omstandigheden die zich elk evenzo van moment tot moment ontvouwen.

We putten voor deze retraite uit de verschillende Kum Nye boeken van Tarthang Tulku en focussen met name op de zintuigen en hun verbindende kracht.

“Op dit spannende treffen van tijd en omstandigheden is het van belang dat wij begrijpen hoe wij levensvreugde kunnen belichamen. Een zeldzaam en kostbaar inzicht dat we kunnen delen tot welzijn van alles wat leeft.”
Uit: Revelations of Mind door Tarthang Tulku

Deze online retraite kun je volgen waar je wilt: thuis of vanuit je vakantieadres, als dagvullend programma of in combinatie met je werk. Je hebt natuurlijk wel een internetverbinding nodig.

De retraite duurt vijf dagen. Per dag zijn er twee online bijeenkomsten: een vroege ochtendbijeenkomst van 7:00 – 8:30 uur en een avondbijeenkomst van 19:00 – 20:30 uur.

In de ochtend doen we Kum Nye en meditatie en bereiden we de oefeningen voor die je door de dag heen meeneemt. In de avond wisselen we uit, doen we verdiepende oefeningen en zingen we mantra.

Begeleiding: Charaka Jurgens en Monique Verschuuren


Retraite Vreugde van Zijn – Programma van dag tot dag

  • 1e dag: Op zoek naar evenwicht
  • 2e dag: Een andere manier van beleven ontdekken
  • 3e dag: De zintuigen als bron van vreugde
  • 4e dag: Het hart voeden – verbinding proeven
  • 5e dag: Begrijpen hoe het zit, voelen dat het klopt. Dat maakt je blij.

“Zou het kunnen zijn dat wij zelf de schepper zijn van onze eigen ervaringen? Zouden wij kunnen leren om schoonheid en vreugde te manifesteren in plaats van af te wachten of omstandigheden dat naar ons toe brengen?”
Uit: Kum Nye Dancing door Tarthang Tulku


Online retraite Vreugde van zijn

Kosten en inschrijven

Maandag 9 augustus, 7:00 uur
t/m vrijdag 13 augustus 2021, 20:30 uur

Prijs: € 195,- tot € 295,- (naar draagkracht) – inclusief toezending studiemateriaal.

Na inschrijving sturen wij je de benodigde inloginformatie en studiematerialen.


Over de begeleiders

Charaka Jurgens
Charaka Jurgens

Charaka Jurgens

Het privilege en de uitdaging om jarenlang Kum Nye cursussen te begeleiden heeft mij veel licht en vreugde gebracht, wat ik heel graag wil doorgeven.

Monique Verschuuren voelt zich sterk aangetrokken door de ingang die geboden wordt door Pad van Schoonheid in de lessen en boeken van Tarthang Tulku. De natuurlijkheid en lichtheid sluiten voor haar naadloos aan bij de kwaliteit van gegrond zijn die haar door Kum Nye geboden wordt. Elke gelegenheid om hiermee bezig te zijn voelt als een verrijking.


Deze retraite maakt deel uit van ons zomerprogramma.