Ontspannen en loslaten | Workshop meditatie | 25 jan ’25

Live & online workshop van 3 uur

Ontspannen en loslaten is zo belangrijk in ons leven in de drukte en met het risico dat we lopen op een burn-out. Vaak krijgen we advies een vakantie te nemen, of wat minder hooi op ons vork. En dat kan ook werken …… eventjes. Maar hoe kun je duurzaam ontspannen leren?

In deze workshop besteden we aandacht aan de fysieke ontspanning: het gewaar zijn van je lichaam, van zintuigen en adem. En ook is er aandacht voor het loslaten van wat ‘kleeft’ in onze geest, van wat ons verhindert mee te stromen met het leven zoals zich dat in elk moment ontvouwt. Het geeft innerlijke ruimte en geeft daarmee zicht op wat er in je binnenwereld gebeurt, wat je op zijn beurt weer meer helderheid verschaft.

Als we lichaam, ademhaling en geest leren ontspannen, wordt het lichaam gezond,
wordt de geest helder en ons gewaarzijn evenwichtig.
Uit Leven in Evenwicht blz. 60 door Tarthang Tulku

Begeleiding: Iris van den Ende en meditatiestaf

Iris van der Ende volgt al een aantal jaar cursussen bij het Nyingma Centrum Nederland. Waar mediteren vanuit haar jeugd een rare bijklank had, gaf het haar al snel een nieuw gevoel doordat het je op een andere manier leert kijken naar wat je meemaakt. Inmiddels is het voor Iris uitgegroeid tot iets heel dierbaars naast haar werk als theatermaker en harpdocent in het dagelijks leven.

Kosten: € 35,-. Nyingma cursisten betalen € 25,-.

Inschrijving voor online deelname sluit om 8 uur op de ochtend van de workshop.


Themaworkshops meditatie

Deze workshop maakt deel uit van een serie van 6 Themaworkshops meditatie.

De workshops kennen een inhoudelijke opbouw, zodat je je meditatie steeds verder verdiept, maar ze kunnen ook prima los van elkaar gevolgd worden.

Praktische informatie

Duur van de workshops
De workshops zijn altijd van 10.00 – 13.00 uur

Voor wie zijn de workshops geschikt?
Deelname staat open voor iedereen, zowel beginners als gevorderden.

Werkvormen
De workshop begint met een korte inleiding op het thema. Verder werken we met begeleide zit- en loopmeditatie, visualisatie, Kum Nye- en mindfulness-oefeningen en mantra.

In de loop van de workshop krijg je de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en om eventuele vragen te stellen.

Halverwege de workshop is er een stille pauze van circa 20 minuten, zodat je een kopje thee kunt drinken met wat lekkers.

Hoe bereid ik me voor?
Draag in de workshop bij voorkeur comfortabele, loszittende kleding. Een notitieboekje en pen kunnen handig zijn om eventuele inzichten op te tekenen.