Opleiding tot Kum Nye Trainer level 1

Kum Nye Opleiding tot Kum Nye Trainer op Level 1 - Opleiding bij Nyingma Centrum Nederland

Embodying Vibrant Aliveness

Kum Nye Trainer – Basisopleiding

Op 28 januari 2022 is alweer de 4e editie gestart van de Opleiding tot Kum Nye Trainer – level 1.

De wens om de weldaden van Kum Nye verder de wereld in te brengen vormt de drijfveer tot het aanbieden van deze opleiding. De anderhalf jaar durende training is gericht op wie Kum Nye wil doorgeven aan anderen, inpassen in een eigen praktijk. Ook Kum Nye beoefenaars die verdieping zoeken zijn welkom in dit intensief traject van Kum Nye beoefening.

Deze opleiding wordt onder supervisie van Arnaud Maitland aangeboden in de Nyingma centra in Amsterdam, Keulen, São Paulo en Rio de Janeiro.

De autorisatie geldt voor het doorgeven van Kum Nye level 1 oefeningen in groepen of in een bestaande praktijk.

De naam Kum Nye is wettelijk beschermd. Nyingma Centrum Nederland is de enige organisatie in de Benelux die geautoriseerd is Kum Nye te onderwijzen en trainers op te leiden.

Voor wie is deze basisopleiding geschikt?

De opleiding is geschikt voor mensen die Kum Nye op een basisniveau (level 1) willen leren doorgeven of willen toepassen in een bestaande beroepspraktijk.

Toelatingsvoorwaarden en voorwaarden om geautoriseerd te worden als Kum Nye trainer vind je in de Studiegids Basisopleiding Kum Nye trainer.

Werkvormen

In 8 trainingsweekenden worden de basisbeginselen van Kum Nye behandeld. In de weekenden is ook ruimte voor oefenen met lesgeven, intervisie en verdieping.

Daarnaast zijn er 6 E-Kum Nye cursussen van elk 10 lessen. Tevens is er line-by-line reading van het Kum Nye boek waarmee de deelnemers thuis in hun eigen omgeving praktisch en theoretisch studeren. Je wordt ook gecoacht gedurende de opleiding.

Begeleiding: Rinske Alberts

Verplichte literatuur

Boeken van Tarthang Tulku:

Programma

Opleiding tot Kum Nye Trainer – level 1

28 januari 2022 t/m 25 juni 2023

  • 8 trainingsweekenden
  • 6 series van 10 E-lessen
  • line-by-line reading en coaching

Data trainingsweekenden:
2022: 28-30 jan, 9-10 apr, 18-19 jun, 17-18 sept, 26-27 nov
2023: 25-26 feb, 13-14 mei, 23-25 jun.

Kosten: € 2400,- (of 16 maandelijkse termijnen van € 150,-)

In de Studiegids Basisopleiding Kum Nye trainer vind je het gehele studieprogramma van de opleiding.

De inschrijving voor de 4e editie van de opleiding is gesloten. Als je interesse hebt in de volgende editie van de opleiding kun je altijd contact met ons opnemen.

Ervaringen van eerdere deelnemers


Ien

“Kum Nye en de Opleiding tot Kum Nye Trainer ervaar ik als zeer waardevol.

Het is een spiritueel pad dat stabiliteit en open gewaarzijn bevordert en waar ik mij meer en meer in kan verdiepen.

Wie van Kum Nye houdt, kan ik van harte aanraden deze opleiding te volgen.”


Maria

“Met voldoening heb ik afgelopen oktober de Kum Nye trainersopleiding afgerond. Het resulteerde in een dieper contact met mezelf en alle leven(den) om mij heen.

De opleiding in deze anderhalf jaar vond ik zeer zorgvuldig en gevarieerd opgebouwd. Informatie over de boeddhistische achtergrond; de visie van Kum Nye en hoe les te geven, was steeds helder en op papier na te lezen. Het oefenen in daadwerkelijk les geven, konden we doen in de les, tijdens de go-to-meeting sessies via internet en via de stage.

Door deze gedegen, complete opleiding, in een prettige kleine groep met ervaren docenten, oefen ik nu met vertrouwen en plezier deze bijzondere yogavorm uit in groepen.”


Edwin

“Kum Nye vind ik heerlijk om te doen. Dat was een van mijn motivaties om te beginnen met de opleiding. De Kum Nye trainer opleiding is een mooie ontdekkingsreis voor jezelf om bij jeZelf te komen.

De opleiding tot trainer vraagt regelmatige beoefening, lezen en nadenken. Af en toe vond ik dat wel pittig, maar als je doorzet krijg je er veel voor terug. In de drukte van alledag is het fijn om een rustpunt te hebben door op vast tijdstip Kum Nye te doen.

In de opleiding heb ik geleerd de beoefening door te zetten in de dagelijkse activiteiten. Daardoor ervaar ik meer kalmte, innerlijke ruimte en het stromen van energie in mezelf en in de uitwisseling met mijn omgeving.

Mocht je twijfelen om mee te doen aan de opleiding, dan geeft dat niet. Je motivatie verandert gaandeweg en het rijker worden van je ervaring helpt je verder op weg om op jouw manier Kum Nye eigen te maken en het eventueel door te geven.

Ik raad je aan om mee te doen. Het is prachtige ervaring.”


Roelien

“De Kum Nye Trainer Opleiding is een absolute verrijking voor je leven; het is (het begin van) een mooi intern transformatieproces. Van binnenuit verandert je leven ten goede; zelfs als er – bij wijze van spreken – om je heen niets zou veranderen.

Het gaat om de (jóuw) beleving, je zult merken dat alles rijker en intenser wordt en je kunt meer aan; je vergroot als het ware je draagkracht. We worden allemaal ouder, maar het is net of je hiermee een levenselixer in handen hebt waarmee je voor altijd jong blijft – of het in elk geval zo ervaart. 🙂 Alles gaat stromen; energie, wijsheid etc.

Ik ben blij en dankbaar dat het op mijn pad kwam en ik het gedaan heb. De opleiding, in een fijne en warme omgeving, is goed in te passen in je dagelijkse leven en echt een groot cadeau aan jezelf dus. Ik wens je het allerbeste en een mooie en goede reis.”


Frank

“Ja zeggen voor de basisopleiding tot Kum Nye Trainer is het mooiste geschenk dat ik mezelf heb gegeven. De diepgaande rijkdom ervan is wat mij nu, twee jaar later, pas echt duidelijk wordt, elke dag opnieuw.

In mijn leven heeft zich een innerlijke en uiterlijke transformatie voltrokken. Zonder deze opleiding had dat zich waarschijnlijk niet had kunnen manifesteren, alhoewel ik al een lange tijd meditatieve praktijken uit verschillende disciplines beoefend heb sinds jeugdige leeftijd.

Deze opleiding zorgde ontegensprekelijk voor een doorbraak. Ongekende, sluimerende latente talenten werden gewekt en storende overactieve remmende patronen kwamen tot rust.

Kum Nye stimuleerde een intensieve dagelijkse praktijk en de begeleiding van het docentenkorps was onbetaalbaar, (daarom is het vrijwilligerswerk). Met toewijding, geduld en passie werd ons de liefde voor Kum Nye overgedragen zodat ook wij in staat zijn om deze onovertroffen efficiënte traditie te doorgronden en uit te dragen.

Mijn dankbaarheid is waarlijk onbegrensd en reikt door tijd en ruimte uit naar alle beoefenaars en meesters die zich met enthousiaste volharding inzetten zodat dit niet verloren gaat.

Nu is het aan ons, doe het, want onze wereld heeft dit nodig.”


Lydie

“De e-lessen van de Opleiding tot Kum Nye Trainer hebben me dagelijks geopend, geïnspireerd en energie gegeven. Elke minuut Kum Nye was waardevol en heeft bijgedragen tot een zeer veel omvattende vorming die een gevoel van nieuwheid in mijn leven heeft gebracht.

Op een zorgvuldig gestructureerde manier, waarbij alles op zijn tijd werd aangebracht, werd ik bij de hand genomen op het pad van energie, van voelen in het lichaam, naar ‘zijn’ voorbij woorden of materie. De momenten van verwondering, blijheid en dankbaarheid vervulden me.

Dat dit ook een opleiding was om te gaan lesgeven, daar was ik in het begin helemaal niet mee bezig. Ik moest nog zoveel ontdekken.

Geleidelijk kwam hier verandering in. Terwijl de tocht in Kum Nye-land verder liep en steeds wijder en dieper werd, startte ook echt het leren lesgeven. De stappen die ik hierbij moest nemen waren best adembenemend, maar door de gedegen opleiding, de rijke Kum Nye ervaring, de hulp die ik mezelf kon geven met Kum Nye, mijn coach die me telkens haar vertrouwen liet voelen en mijn stagebegeleider bij wie ik met alles terecht kon, heb ik nu plezier in het samenstellen en geven van KN lessen.

Het delen van KN is een mooie uitdrukking van het nieuwe in mijn levensgevoel.”