Planting Seeds of Healing

Doel van het Planting Seeds of Healing project is om de aarde te helen. Hiertoe begraven wij tsatsa’s op plekken met veel leed.

Tsatsa’s zijn kleine stupa’s, gemaakt van klei en bedekt met goud. Een groep vrijwilligers maakt deze tsatsa’s zelf in ons centrum. In de Tibetaans boeddhistische traditie worden aan deze tsatsa’s helende krachten toegekend, wanneer ze een speciale ceremonie hebben ondergaan: een ‘empowerment’.

Tsatsa symbool van verlichting - Nyingma Centrum Nederland
Tsatsa, symbool van verlichting

Planting Seeds of Healing – uitnodiging voor een nieuw project

Na acties in Bergen Belsen, Auschwitz, Israël, de Amazone en andere plaatsen van lijden, is najaar 2021 op verzoek van Tarthang Tulku Rinpoche een nieuw project gestart van Planting Seeds of Healing. Alle internationale Nyingma centra doen mee aan dit project.

Nyingma Centrum Nederland vervaardigt en verguldt 120 tsatsa’s en begraaft ze in ons eigen land op plekken waar de Covid pandemie in de afgelopen jaren lijden heeft verzoorzaakt.

Aan dit bijzondere project kun je op verschillende manieren meewerken:

  1. Tsatsa sponsoren
    Je kunt één of méér tsatsa’s sponsoren, die worden begraven in het land. Per tsatsa vragen we een donatie van € 20,-. Sponsor via de knop hieronder.
  2. Assisteren bij begraven
    Je bent welkom om te assisteren bij het ritueel begraven van tsatsa’s in het land.
  3. Plaats voorstellen
    Weet jij een plaats waar heling welkom/nodig is? Wij horen het graag, bijvoorbeeld per e-mail (nyingmacentrum[at]nyingma.nl).
  4. Een combinatie van bovengenoemde drie manieren is natuurlijk ook mogelijk.

De opbrengst van alle donaties is bestemd voor het unieke Odiyan Dharma Mandala Stupas Project. Met dit project wil Tarthang Tulku Rinpoche de aarde een enorme helende kracht geven, als tegenwicht voor het lijden veroorzaakt door de COVID pandemie.

Meedenken en/of meer informatie

Wil je met ons meedenken over dit project? Of heb je aanvullende vragen? Laat het ons weten per e-mail (nyingmacentrum[at]nyingma.nl).

In the Odiyan Stupa Project 2021, 170 terracotta stupas will be built, each unique, representing stupas from all Buddhist traditions and regions. The project will be sponsored by Planting Seeds of Healing projects organised by the Interational Nyingma Centers.
Odiyan Dharma Mandala Stupas Project

Odiyan Dharma Mandala Stupas Project

Rinpoche’s voornemen is om meer dan 170 stoepa’s te bouwen. Iedere stoepa is 82 vierkante centimeters aan de basis en tussen 1 en 2 meter hoog.

De stoepa’s worden gebouwd, gebeeldhouwd en gegoten van rode klei en hebben een warme terracotta kleur. Ze hebben de potentie om eeuwenlang mee te gaan.

Elke stoepa heeft een unieke vorm, geïnspireerd door tradities en stijlen uit een groot aantal tijdperken en regio’s uit de boeddhistische geschiedenis. Veel van de stoepa’s zijn interpretaties van bestaande stoepa’s uit de hele wereld, en sommige zijn zelfs een directe replica.

Als het project voltooid is worden alle stoepa’s rondom de hoofdtempel van Odiyan geplaatst. In één ommegang zullen we dan bijna elke vorm van stoepa tegenkomen die de wereld vandaag kent.