Planting Seeds of Healing

Planting Seeds of Healing is een uniek project in ons centrum. Het doel van het project om de aarde te helen. Voor dat doel worden tsatsa’s gebruikt. Tsatsa’s zijn kleine stupa’s, gemaakt van klei en bedekt met goud. Een groep vrijwilligers maakt deze tsatsa’s zelf in ons centrum. In de Tibetaans boeddhistische traditie worden aan deze tsatsa’s helende krachten toegekend. als ze een speciale ceremonie hebbe ondergaan, een empowerment. We hebben de afgelopen jaren tsatsa’s begraven in Duitsland op de plek van de concentratie kampen Auschwitz en Bergen-Belsen en in Israël- Palestina. Plekken met veel leed.

Volgend jaar gaan we samen met de twee Nyingma Centra in Brazilië tsatsa’s begraven in het Amazone gebied. Zowel de natuur als de lokale volkeren van de Amazone staan onder enorme druk. Leden van de Nyingma gemeenschap uit São Paulo hebben contact gemaakt met een lokale gemeenschap, die positief stond ten opzichte van het project en zijn daar vorig jaar naar toe gegaan. In een gemeenschappelijke ceremonie onder leiding van de lokale sjamaan zijn de eerste tsatsa’s begraven. Op de plek van elke tsatsa is ook een boom geplant.


Ons voornemen is dat ons centrum in 2020 minimaal 80 tsatsa’s bijdraagt aan dit project. U kunt zelf deelnemen door een tsatsa (deels) te doneren. De opbrengst van deze tsatsa is bestemd voor het Yeshe De project, het project dat als doel heeft het Tibetaanse erfgoed in Azië te bewaren. Op deze manier wordt ook een verbinding gemaakt tussen plekken en culturen op deze aarde die onder druk staan.

Op de Open Dag is de eerste presentatie van het project en kunnen we meer vertellen en laten zien.

Print Friendly, PDF & Email