Stoepaceremonie Nieuwe Maan | Live | 6 juni

Nieuwe maan ceremonie Nyingma Centrum Nederland - Offerschaaltjes op de stoepa

Doe mee met de korte maar krachtige Stoepaceremonie Nieuwe Maan bij de Verlichtingsstoepa in onze daktuin. Voor vrede en harmonie in jezelf en in de wereld.

De Stoepaceremonie Nieuwe Maan is van 11.00 – 11.45 uur.

Een nieuw begin, elke maand

De Nieuwe Maan is een nieuw begin, een frisse start, een gelegenheid om dingen op een meer gezonde manier te doen. Maandelijks hebben we op deze dag een ceremonie bij onze Stoepa. Deze ceremonie wordt opgedragen aan vrede en heling in onszelf en in de wereld waarin we leven.

De Stoepa is een krachtig boeddhistisch symbool, een zuivere manifestatie van verlichting. Het is gebouwd in overeenstemming met universele principes en bekrachtigd met de kennis die is overgedragen door de Boeddhistische overdrachtslijnen.

Stoepa’s bevorderen harmonie en evenwicht in de wereld. Ze hebben het vermogen om de krachten van chaos en negativiteit onschadelijk te maken en het lijden van lichaam en geest te verlichten, het bewustzijn te verhogen en natuurrampen af te wenden.

Voor degenen die zijn afgestemd op hun betekenis, kunnen stoepa’s direct de kracht van verlichting overbrengen.

Verloop Stoepaceremonie

We starten met een korte contemplatie en een positieve intentie. Vervolgens lopen we zo’n 15-20 minuten om de Stoepa terwijl we de mantra van Sakyamuni Boeddha chanten die vrede en harmonie bevordert in onszelf en om ons heen. We eindigen de ceremonie met een korte stille meditatie en het opdragen van de verdiensten.

Je kunt, als je wilt, gedurende de ceremonie een toewijding laten doen voor een persoon of gebeurtenis. We vragen daarvoor een donatie, die ten gunste komt aan onze community in Odiyan.

Toegang tot de Stoepaceremonie Nieuwe Maan is gratis. Donaties in de vorm van bloemen, fruit of geld zijn welkom.

Meld je – minimaal een dag voor de Stoepaceremonie Nieuwe Maan – aan via de mail.

Je wordt verzocht om uiterlijk 10 minuten voor aanvang aanwezig te zijn, dus om 10.50 uur