Ceremonies en devotionele beoefening

Nyingma traditie

Devotionele beoefening en ceremonies zijn binnen de Nyingma traditie een belangrijke ingang om compassie en wijsheid te ontwikkelen. Tarthang Tulku Rinpoche geeft ons steeds meer mogelijkheden om onze beoefening d.m.v. ceremonies en gebeden kracht te geven en te verdiepen.

In deze tijd waarin er zoveel behoefte is aan balans en harmonie is dit een hele kostbare handreiking.

“The practice of prayer weaves the healing energies of art, music, mantra, Mandala, feelings, medicine and vision into a fabric that protects us form the harsh winds of adversity. It releases our minds from complexities, opening pathways for our energy and intelligence to flow with playful ease. It supports the growth of devotion, the current of energy that links us to the enligthened lineages and opens our hearts fully to their blessings“

Tarthang Tulku – Practices on the Buddhist Path

Deelnemen aan ceremonies

Naast ceremoniële bijeenkomsten op het Nyingma Centrum zelf zijn er meer mogelijkheden gekomen om online deel te nemen.

Een aantal van deze ceremonies zijn toegankelijk voor iedereen. Een aantal zijn besloten community-ceremonies.

De publieke ceremonies staan in aparte aankondigingen vermeld op de website. Je kunt je daarvoor aanmelden. Als je meer informatie wilt of je wilt aansluiten bij de community-ceremonies neem dan gerust contact met ons op. Voor aansluiting bij de community-beoefening vragen we wel een commitment om dat voor langere tijd te doen.

Openbare ceremonies

Maandelijkse Volle Maan chant | Live en Online

Elke maand is er een Volle Maan chant waaraan je zowel live als online kunt meedoen We chanten dan van 20.30 – 21.30 uur de Vajra Guru Mantra gevolgd door een korte stille meditatie
Na afloop is er – voor mensen die live aanwezig zijn – thee en eten we van de offergaven.

Maandelijkse Medicijnboeddha Ceremonie | Live en Online

Tijdens de maandelijkse beoefening van deze prachtige ceremonie vragen wij om heling voor onszelf en anderen. Wij zullen de Medicijnboeddha aanroepen door mantra’s te zingen en door de inspirerende verschijning van de Medicijnboeddha te visualiseren.

De Medicijnboeddha Ceremonie is maandelijks live en online op zondagen van 16.00 – 16.50 uur.

Stoepaceremonie | Live

Elke Nieuwe Maan is er van 11.00 – 11.45 uur een korte Stoepaceremonie.
We chanten de mantra van Boeddha Sakyamuni terwijl we rond de Stoepa lopen. Verder geeft het veel ondersteuning en verdienste om elke keer dat je in het centrum bent eerst de Stoepa te begroeten met bijvoorbeeld prostraties en drie circumambulaties.

Openbare ceremonies binnenkort

do23mei20:30do21:30Volle Maan mantra chant live & onlineVajra Guru Mantra chant om onrust te transformeren in licht en helderheid.

do06jun11:00do11:45Stoepaceremonie Nieuwe MaanVrede en harmonie in jezelf en in de wereld

zo09jun16:00zo17:00Medicijnboeddha ceremonie live & onlineEen krachtige ceremonie om de helende kracht van de Medicijn Boeddha aan te roepen

za22jun20:30za21:30Volle Maan mantra chant live & onlineVajra Guru Mantra chant om onrust te transformeren in licht en helderheid.

Community-ceremonies

Ochtendbeoefening maandag t/m vrijdag

Wekelijks is er van maandag t/m vrijdag van 7.00 – 8.00 uur in het Nyingma Centrum een ochtendbeoefening met verschillende gebeden. Sanghaleden die in de buurt wonen of in het Nyingma Centrum logeren zijn van harte welkom om hieraan mee te doen.

Vier maandelijkse ceremoniedagen: gebeden en toewijdingen

Elke maand met Nieuwe Maan, Padmasambhavadag, Volle Maan en Dakinidag reciteren we vroeg in de ochtend krachtige gebeden die we opdragen aan het welzijn van alle wezens. De meeste ceremonies vinden plaats tussen 7.00 – 8.00 uur, live op het Nyingma Centrum met een aantal mensen die in of in de buurt van het Nyingma Centrum wonen

De Padmasambhavadagceremonie is altijd 10 dagen na de Nieuwe Maan, in de ochtend van 06.45 – 07.45 uur live op het Nyingma Centrum in Amsterdam.

Wekelijkse Amitayusgebeden voor Rinpoche en de community | Online

Elke vrijdagochtend van 8.00 – 8.30 uur reciteren we krachtige gebeden voor Tarthang Tulku Rinpoche en de Nyingma Community. Iedereen is welkom om hieraan mee te doen.

Neem over deelname aan community-ceremonies contact op via de mail.

Toewijdingen en donaties

Al deze bijeenkomsten vrij toegankelijk.
Je bent uiteraard vrij om een donatie te geven. Als je online deelneemt kun je dat overmaken naar de donatierekening iban NL82INGB0003133390, ten name van Stichting Nyingma Centrum Nederland, onder vermelding van de bijeenkomst waarvoor je een donatie wilt geven.

Voor de 4 maandelijkse ceremonies is het mogelijk om ons namen te sturen van diegenen waarvan je wilt dat we die meenemen in de toewijding van deze maandelijkse ceremonies. Deze namen worden dan hardop voorgelezen tijdens de ceremonie.
Hieraan verbinden we een donatie van minimaal € 20,- die bestemd is voor onderhoud van de Tempels en Tuinen van Odiyan. Je kunt de namen doorgeven via de mail en de donatie zelf overmaken op de donatierekening iban NL82INGB0003133390, tnv Stichting Nyingma Centrum Nederland, ovv “Odiyan Tempels en Tuinen”.

Toewijdingen op Odiyan

Het is ook mogelijk is om toewijdingen aan te vragen op Odiyan tijdens de maandelijkse ceremonies. Meer informatie vind je op de website van Odiyan Retreat Center.

“Ons gevoel voor het sacrale stelt ons in staat om gewone gedachten en zorgen te overstijgen.”
– Tarthang Tulku in Practices on the Buddhist Path