Ceremonies

Ceremonies en mantra zingen openen het hart en geven kracht.

Volle maanviering

De Tibetaanse maankalender kent speciale dagen met positieve energie, waarin gebeden extra kracht hebben. Iedereen is welkom om mee te doen met onze maandelijkse Volle Maan viering.

Bij elke volle maan nodigen wij je uit om van 20.30 – 21.30 uur samen te chanten, online, gevolgd door een korte, stille meditatie. We zingen de Vajra Guru mantra van Padmasambhava. Deze transformeert onrustige energie en brengt helderheid van geest.

De toegang is gratis, donaties welkom.

De Stoepaceremonie bij Nieuwe Maan wordt hervat zodra de omstandigheden dit toelaten.

Workshop Medicijnboeddha beoefening

Je kunt je wenden tot de Medicijnboeddha om zowel fysieke als psychische klachten te helen.

Wil je kennismaken met deze beoefening? Kom dan naar de workshop Medicijnboeddha beoefening.

In de eerste helft introduceren wij de beoefening. In de tweede helft doe je samen met de groep een vereenvoudigde vorm van de beoefening.

In de maanden dat er geen workshop is ben je welkom om mee te doen met Medicijnboeddha Ceremonie.

Ceremonies binnenkort

zo02oct14:30zo17:00Medicijnboeddha WorkshopEen introductie in de Medicijnboeddha beoefening - inclusief ceremonie14:30 - 17:00

zo09oct20:30zo21:30Volle Maan chant live en onlineVajra Guru Mantra chant om onrust te transformeren in licht en helderheid.20:30 - 21:30

di25oct11:00di11:45Stoepaceremonie Nieuwe MaanVrede en harmonie in jezelf en in de wereld11:00 - 11:45

zo06nov16:00zo16:50Medicijnboeddha ceremonieEen krachtige ceremonie om de helende kracht van de Medicijn Boeddha aan te roepen16:00 - 16:50

di08nov20:30di21:30Volle Maan chant live en onlineVajra Guru Mantra chant om onrust te transformeren in licht en helderheid.20:30 - 21:30

wo23nov11:00wo11:45Stoepaceremonie Nieuwe MaanVrede en harmonie in jezelf en in de wereld11:00 - 11:45

Wat neem ik mee?

Als je wilt kun je iets geven. Traditioneel worden donaties gegeven in de vorm van fruit, wierook, bloemen of geld.

Laat een ceremonie toewijden aan een geliefde

De Sangha van Nyingma Centrum Nederland houdt vier maal per maand besloten ceremonies. In deze ceremonies reciteren wij krachtige gebeden en vragen wij om steun en verlichting voor alle levende wezens.

De ceremonies vinden, volgens de Tibetaanse maankalender, plaats bij Nieuwe Maan, op de 10e dag (Padmasambhavadag), bij Volle Maan en op de 25e dag (Dakinidag).

Iedereen, ook wie niet verbonden is aan de Sangha, kan een ceremonie laten toewijden aan een geliefde persoon, situatie of bijvoorbeeld een belangrijk project. Deze toewijding (eventueel vergezeld van een korte wens) wordt aan het begin van de ceremonie hardop uitgesproken. De naam van de persoon of situatie wordt in gebed nogmaals genoemd.

Wij vragen voor de toewijding een donatie van €20, die wij op onze beurt weer doneren aan Tarthang Tulku, ten behoeve van het onderhoud aan Odiyan tempels en tuinen. Deze bestemming zet de toewijding extra kracht bij.

Wil je een ceremonie laten toewijden of heb je vragen? Laat het ons weten.

Doneer

Wil je doneren voor een toewijding of voor je deelname een ceremonie?

Doneer of maak je donatie over op Nyingma Centrum Donatiefonds iban NL82 INGB 0003 1333 90, onder vermelding van ‘Odiyan tempels en tuinen’.

“Ons gevoel voor het sacrale stelt ons in staat om gewone gedachten en zorgen te overstijgen.”
– Tarthang Tulku in Practices on the Buddhist Path


X