Stress transformeren in voldoening

Stress transformeren in voldoening - Leer de wijsheid van het boeddhisme toe te passen in je werk en je dagelijkse leven - Jaartraining Skillful Means bij Nyingma Centrum Nederland

Mindfulness op je werk

Skillful means – Jaartraining I

Spanning is normaal, stress niet. Skillful Means biedt bewezen methoden om stress om te zetten in voldoening, zowel op het werk als thuis. Hiermee voorkom je burn-out, verminder je stress en leg je de basis voor duurzame vervulling.

Skillful Means leert je om zelfs situaties die je normaal gesproken liever uit de weg gaat anders te benaderen. Ze worden bondgenoten op weg naar je natuurlijke balans. Dat gebeurt in actie: je gebruikt je dagelijkse activiteiten als basis voor beoefening. Zo ervaar je direct hoe het is om gezond te leven en werken, zonder emotionaliteit en met een overvloed aan creatieve, voedende energie.

Dit programma spreekt je aan op wie je ten diepste bent en nodigt je uit om je volledige vermogen als mens naar buiten te brengen. Je ontdekt dat je van nature positief en gevend bent, gericht op samenwerking.

Voor wie is deze jaartraining geschikt?

Deze training is geschikt voor iedereen die wil leren om – onder alle omstandigheden – ontspannen, geïnspireerd en effectief te leven en te werken.

Werkvormen

De wekelijkse lessen bestaan uit ontspanningsoefeningen, theorie en meditatieve oefeningen gericht op zelfreflectie, inzicht en transformatie. Elke week krijg je opdrachten, waarmee je in je dagelijks leven oefent. Je deelt je ervaringen met de groep, zodat je van elkaar gaat leren. We bevelen aan om gedurende de training notities bij te houden zodat je je ontwikkeling kunt teruglezen.

Een workshop op zaterdagochtend maakt deel uit van de jaartraining.

Wat neem ik mee?

Neem een pen en schrift mee, zodat je je ervaringen en reflecties kunt opschrijven en nalezen. Als je in het schrift ook je huiswerk bijhoudt, maak je een document waarin je je eigen ontwikkeling kunt teruglezen.

Kum Nye-oefeningen maken deel uit van de lessen. Draag dus bij voorkeur comfortabel zittende kleding.

Begeleiding: Ineke Smits

Literatuur

Tarthang Tulku, Skillful means

Programma

  • 9 september 2019 – 22 juni 2020
  • maandagochtend van 9.30 – 11.00 uur
  • 30 lessen en 1 workshop
  • maximaal 15 deelnemers

Eerste les 9 september = Open les !

Workshop: 21 maart 2020, 10.00 – 13.00 uur

Kosten: € 365,-

Lesprogramma jaartraining Stress transformeren in voldoening

Print Friendly, PDF & Email