Cursus – Compassie voor jezelf en anderen | Online | Start 7 nov

Meditatiecursus van 4 lessen

In deze korte cursus zoomen we in op het voelen van compassie voor jezelf en anderen. Je gaat op weg naar een meer ontspannen ervaren van “ik” en “de ander”. We maken contact met een ruimtelijker gevoel voorbij onze benauwde, gespannen houding.

Vaak voelen we ons eenzaam op ons eilandje en lijkt het alsof niemand ons begrijpt. Compassie helpt om liefdevoller naar jezelf te kijken en je meer verbonden te voelen met je hart. Je zult merken dat compassie met anderen dan heel natuurlijk ontstaat. Want misschien zijn we al meer met elkaar verbonden dan we doorgaans denken…

We maken gebruik van meditatie en contemplatie-oefeningen, Tibetaanse yoga, en mantra-zingen.


Begeleiding

Natasha Anikina kwam in 2013 naar het Nyingma Centrum op zoek naar zingeving en vrijwilligerswerk. Zij voelde zich direct thuis en verdiepte zich in Meditatie en Boeddhistische psychologie. De overeenkomsten tussen wat de oude meesters ontdekten door zelfonderzoek en wat Natasha in haar studie psychologie leerde over de werking van de geest waren frappant. Gaandeweg ontwikkelde ook haar interesse voor de Medicijnboeddha en nu begeleidt zij elke maand deze ceremonie. 

Iris van der Ende volgt al een aantal jaar cursussen bij het Nyingma Centrum Nederland. Waar mediteren vanuit haar jeugd een rare bijklank had, gaf het haar al snel een nieuw gevoel doordat het je op een andere manier leert kijken naar wat je meemaakt. Inmiddels is het voor Iris uitgegroeid tot iets heel dierbaars naast haar werk als theatermaker en harpdocent in het dagelijks leven.


Voor wie

Deze cursus is toegankelijk voor alle niveaus. Voorkennis is niet nodig.

Wanneer

Donderdagavond 7, 14, 21, 28 november
19.30 – 21.00 uur

Waar

De cursus is online via zoom.

Kosten

€ 55,-

Er wordt gewerkt met fragmenten uit het boek Verborgen Vrijheid van Tarthang Tulku
Als je wilt kun je het boek aanschaffen in de Lotus Design Winkel


Wil je je meditatie verder verdiepen?

In december is er een dagretraite live in het Nyingma Centrum in Amsterdam:

Urban retreat – Balans in Chaos

15 december
Zondag 11.00 – 20.00 uur

Vanaf januari 2025 kun je – op dezelfde dag en tijd als de korte meditatiecursus- instromen in de meditatiecursus Helderheid en inzicht:

Meditatiecursus – Inzicht en kalmte

Januari- juni 2025
Donderdag 19.30 – 21.00 uur