Lezing Het belang van bos in het klimaatsysteem

ma09oct19:00ma20:00Lezing Het belang van bos in het klimaatsysteemHoe vegetatie en klimaat op elkaar inwerken

Activiteit Details

Het Amazonegebied is een bekend voorbeeld van de wisselwerking tussen vegetatie en klimaat. De bossen in de Amazone creëren voor een groot deel hun eigen regen en hun eigen klimaat. Ontbossing heeft niet alleen lokaal een effect maar kan ook zorgen voor droogte honderden kilometers verder. Stefan Dekker legt uit hoe vegetatie en klimaat op elkaar inwerken. Hij komt met ingrijpende voorbeelden over de gevolgen van het kappen van regenwoud maar ook over successen van herbebossing. En tenslotte laat hij aan bod komen wat je zelf kunt bijdragen in je eigen leefomgeving.

Nyingma Centrum Nederland organiseert een serie wetenschappelijke lezingen van prominente wetenschappers over klimaat, voedsel, waterbeheer en ecologie in het kader van de huidige klimaatverandering en het belang van kennis over hoe je zelf deel kunt worden van de oplossing.

Voor het bijwonen van een lezing wordt een bijdrage van € 5,- gevraagd, of, als je het kunt missen, een hoger bedrag. De donaties zijn bestemd voor het Kangyur project

Tijd

9 oktober 2023 19:00 - 20:00

Locatie

Online via Zoom

Other Events