Kangyur Benefietdiner met veiling en muziek | live | 11 nov

Eten voor een goed doel

Een feestelijke en inspirerende avond voor het Yidzhin Norbu Kangyur project 2023

Nyingma Centrum Nederland (NCN) en Tibetan Aid Project Nederland (TAP) organiseren samen een bijzonder benefietdiner voor het Kangyur project. Tijdens het diner op zaterdag 11 november in het Nyingma Centrum te Amsterdam, is er een live veiling, met waardevolle artikelen. De avond wordt omlijst met muziek en alle gerechten zijn vegetarisch.

Doel van het benefietdiner en de veiling is het verzamelen van donaties voor het Kangyur project: het drukken en verspreiden van duizend collecties van de Yidzhin Norbu Kangyur. Op dit moment is de veiling ook al online geopend.

De Kangyur bevat de gesproken woorden van de Boeddha en is van cruciaal belang voor het behoud en de bloei van de Dharma in de wereld. Deze speciale collectie is mede op verzoek van vooraanstaande lama’s gemaakt om het Dharma onderricht te helpen uitbreiden en verspreiden naar een nieuwe generatie van geleerden, onderzoekers en studenten.

Programma Kangyur benefietdiner

Tijd: zaterdag 11 november
Plaats: Nyingma Centrum, Reguliersgracht 25 Amsterdam

17.00 Filmvertoning ‘Publishing Dharma’ gemaakt door Dharma Publishing .

17.55 Welkomstdrankje

18.15 Welkom door Nyingma Centrum en TAP

18.20 Amuse

18:25 Eerste Veilingmoment

18.45 Voorgerecht

19.00 Live muziek door Irish Folk Band

19.15 Hoofdgerecht

19,45 Tweede Veilingmoment

20.15 Dessert, koffie, thee en muziek

20.45 (±) Afsluiting

Aanmelding en donatie

We vragen een donatie van € 108,- voor deelname aan het diner met programma. Er zijn maximaal 40 couverts beschikbaar. Aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Mocht dit bedrag te hoog zijn voor je, dan is het misschien een leuk idee om een sponsor te zoeken. Dan kan je aanbieden dat je lekker gaat eten voor de Kangyur.

Uiterste aanmeldingsdatum: 5 november.

Yidzhin Norbu Kangyur project 2023

De opbrengsten van dit benefietdiner gaan naar het Yidzhin Norbu Kangyur project 2023. Initiatiefnemer Tarthang Tulku, een lama uit de Tibetaans Boeddhistische Nyingma-school, vraagt de steun van zijn internationale centra voor het herdrukken van duizend collecties van de Yidzhin Norbu Kangyur. Dit is een kostbare collectie teksten die alle gesproken woorden van de historische Boeddha bevat. Tarthang Tulku’s doel is om deze kostbare bronnen breder beschikbaar te maken voor daadwerkelijke dagelijkse studie door individuele monniken, nonnen, lama’s en ook toegewijde leken. De Kangyur is van cruciaal belang voor het behoud en de bloei van de Dharma in de wereld. Meer info en doneren, zie hier.