Klussers gezocht!

Samen het Nyingma Centrum transformeren in een thuis voor iedereen

In een groot en oud pand als het mooie gebouw van het Nyingma Centrum aan de Reguliersgracht in Amsterdam valt altijd veel te doen. Onlangs zijn voorzetramen en zonnepanelen geplaatst en binnenkort worden nieuwe dakkapellen geplaatst. Heel specialistisch werk besteden we uit, schilder- en reparatie werk doen we zoveel mogelijk zelf. Voor andere werkzaamheden worden klussers gezocht.

Een kleine maar ondernemende groep klussers werkt onder leiding van Marianne Moerbeek en Yvonne Hoogwegt elke donderdag en op nog in te plannen klus-weekeinden aan schilderwerk, onderhoud en reparatie overal in het gebouw.

We beginnen het werk steeds met het vormen van een positieve intentie en werken tijdens het werk met een Skillful Means oefening. Skillful Means is de methode waarmee Tarthang Tulku ook het dagelijks werk tot een vorm van beoefening en persoonlijke groei transformeert.

We sluiten het werk af met het opdragen van de verdiensten.

Je zult merken dat de positieve effecten van deze manier van werken ook gaan doorwerken in de rest van je leven en in je eigen huis.

De klussengroep werkt elke donderdag van 10.00 -17.00 uur. We lunchen samen in het Centrum. Je ben van harte welkom om op donderdagen te komen helpen. Stuur ons een email met je naam en telefoonnummer: nyingmacentrum[at]nyingma.nl en we zien je graag verschijnen. Voor materialen zorgen wij, werkkeding die vies mag worden svp zelf meenemen.

Waarde van vrijwilligerswerk bij Nyingma Centrum Nederland

Als vrijwilliger bij Nyingma Centrum Nederland combineer je het werk met persoonlijke en gezamenlijke beoefening. Je bent onderdeel van een gemeenschap die elkaars leerproces ondersteunt en tegelijkertijd helpt om goedheid, compassie en wijsheid in de wereld te bevorderen.

Alle inkomsten die het werk oplevert, draagt Nyingma Centrum Nederland – na aftrek van kosten – af aan de projecten van Tarthang Tulku. Zo wordt het behoud van de boeddhistische cultuur van wijsheid en compassie ondersteund.

Het werk bij Nyingma is vrijwillig maar niet vrijblijvend, alle activiteiten en diensten van het centrum zijn er immer van afhankelijk. Daarom vragen we – in principe – commitment voor een dagdeel in de week een langere periode. Als dank voor je inzet kun je een open les Kum Nye en meditatie volgen aan het eind van de werkdag. Werk je meerdere dagen bij ons dan kun je ook een keuze maken uit ons cursusaanbod.