Klussen in het Nyingma Centrum

Samen het Nyingma Centrum transformeren in een thuis voor iedereen

In een groot en oud pand als het mooie gebouw van het Nyingma Centrum aan de Reguliersgracht in Amsterdam valt altijd veel te doen. Afgelopen jaar zijn voorzetramen en zonnepanelen en nieuwe dakkapellen geplaatst. Heel specialistisch werk besteden we uit, schilder- en reparatie werk doen we zoveel mogelijk zelf. Voor dit soort werkzaamheden worden klussers gezocht. Voor klussen in het Nyingma Centrum hoef je geen ervaren klusser te zijn. In korte tijd leer je vanzelf veel praktische vaardigheden .

Wekelijkse klussengroep

Een kleine maar ondernemende groep klussers werkt onder leiding van Marianne Moerbeek en Yvonne Hoogwegt wekelijks aan schilderwerk, onderhoud en reparatie overal in het gebouw.

We beginnen het werk steeds met het vormen van een positieve intentie en werken tijdens het werk met een Skillful Means oefening. Skillful Means is de methode waarmee Tarthang Tulku ook het dagelijks werk tot een vorm van beoefening en persoonlijke groei transformeert.

We sluiten het werk af met het opdragen van de verdiensten.

Je zult merken dat de positieve effecten van deze manier van werken ook gaan doorwerken in de rest van je leven en in je eigen huis.

De klussengroep werkt elke donderdag van 10.00 -17.00 uur. We lunchen samen in het Centrum. Je ben van harte welkom om op donderdagen te komen helpen. Stuur ons een email met je naam en telefoonnummer en we zien je graag verschijnen. Voor materialen zorgen wij, We vragen je om zelf werkkleding die vies mag worden mee te nemen.

Klusdagen

Een aantal keer per jaar werken we met een grotere groep en als community aan het onderhoud en verfraaien van het huis. Je bent ook van harte welkom om hieraan mee te doen. Het is gezellig en met elkaar brengen we heel veel tot stand. Je kunt echt voelen dat je bijdraagt aan een belangrijke basis voor alle activiteiten die er binnen Nyingma gebeuren.

De eerstvolgende klusdag is op 18 mei 2024, tijdens onze 2 jaarlijkse Sanghadag

Meld je hiervoor aan via de mail

Waarde van vrijwilligerswerk bij Nyingma Centrum Nederland

Als vrijwilliger bij Nyingma Centrum Nederland combineer je het werk met persoonlijke en gezamenlijke beoefening. Je bent onderdeel van een gemeenschap die elkaars leerproces ondersteunt en tegelijkertijd helpt om goedheid, compassie en wijsheid in de wereld te bevorderen.

Alle inkomsten die het werk oplevert, draagt Nyingma Centrum Nederland – na aftrek van kosten – af aan de projecten van Tarthang Tulku. Zo wordt het behoud van de boeddhistische cultuur van wijsheid en compassie ondersteund.

Het werk bij Nyingma is vrijwillig maar niet vrijblijvend, alle activiteiten en diensten van het centrum zijn er immers van afhankelijk. Daarom vragen we – in principe – commitment voor een dagdeel in de week gedurende een langere periode. Als dank voor je inzet kun je meedoen met de dagstart die op maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 – 8.30 uur online wordt gegeven. Daarnaast heb je recht op de cursistenkorting op de maandelijkse Kum Nye workshops. Werk je meerdere dagen bij ons dan kun je ook een keuze maken uit ons cursusaanbod.