Maanceremonie-intensive | Live | sept -dec 24

Vier keer per maand vroege ochtend ceremonie op het Nyingma Centrum

Je bent van harte welkom op onze maanceremonie-intensive. Deze wordt voor het eerst aangeboden van september- december 2024.

Het Tibetaans Boeddhisme is van origine nauw verbonden met de natuur. De Tibetaanse kalender is gebaseerd op de cyclus van de maan en ‘verschuift’ dus elk jaar en elke maand vergeleken met onze westerse kalender.

Vier maal per maand vieren we bij bepaalde standen van de maan in het Nyingma Centrum speciale ceremonies die elk een eigen karakter hebben.  

We reciteren dan gebeden en mantras die Tarthang Rinpoche ons gegeven heeft en die ook in Odiyan en andere centra van zijn Mandala worden gereciteerd.

Elke ceremonie begint met het opwekken van een positieve intentie en eindigt met het opdragen van de verdiensten. Na de ceremonie lezen we kort voor uit Dharmaboeken die Rinpoche heeft aanbevolen en hijsen we buiten bij de Verlichtings Stoepa een speciale vlag voor vrede en harmonie in de wereld. Op de ceremoniedag van de Nieuwe Maan zullen we ook nog een korte Stoepaceremonie doen aansluitend aan de vlagceremonie.

Het is heel fijn om te doen en de dag krijgt een soort van glans ervan.  De maanceremonies vinden 4 keer per maand plaats van 7.00 – 8.00 uur morgens. Daarna ben je, als je wilt, welkom om nog even mee te ontbijten of voor een kopje thee.

Meedoen met de vier maandelijkse ceremonies kan alleen live in het centrum 

Als je in Amsterdam woont en als deze non conceptuele vorm van beoefening je aanspreekt nodigen we je uit om een semester lang mee te doen aan de maanceremonies.


Uitproberen op 2 september

De eerste keer Nieuw Maan ceremonie op maandag 2 september kun je op proef meedoen. We geven dan ook extra uitleg en ruimen tijd in voor vragen die je misschien hebt.

Als je daarna besluit om mee te doen, dan gaan we er vanuit dat je tot en met december zoveel mogelijk alle maanceremonies zult meedoen. Als je ziek bent of in het buitenland, dan kan het natuurlijk niet. Juist de regelmaat maakt dat je het ritme van de maan en de ceremonies in je eigen leven gaat herkennen.

Deelname is kosteloos.

Je kunt je hier aanmelden voor de proefbijeenkomst op 2 september:

Schrijf je hier in voor de gehele ceremonie-intensive sept- dec 2024


Data van de maandelijkse ceremonies van september – december 2024

2/9 Nieuwe Maan
13/9 Padmasambhava Dag
18/9 Volle Maan
27/9 Dakini Dag

2 /10 Nieuwe Maan
12/10 Padmasambhava Dag
17/10 Volle Maan
26/10 Dakini Dag

1/11 Nieuwe Maan
11/11 Padmasambhava Dag
15/11 Volle Maan
25/11 Dakini Dag
30/11 Nieuwe Maan

10/12 Padmasambhava Dag
15/12 Volle Maan

Meer informatie over ceremonies en devotionele beoefening op het Nyingma Centrum