Online veiling voor het Kangyur project

De veiling is gesloten

Nyingma Centrum Nederland organiseert een veiling waarvan de opbrengst te goede komt aan het Kangyur project 2023. Hiermee helpen we mee aan de realisatie van de diepe wens van Rinpoche om weer een nieuwe collectie boeken met alle woorden van de Boeddha te verspreiden tijdens de Monlam 2024 in India.

Online veiling gestart

De veiling is gehouden tussen 16 oktober en 10 december 2023.

Doneer een item of dienst voor de veiling

Voor de veiling zijn we op zoek naar items. Heb je waardevolle spullen die je voor dit goede doel wil laten veilen? Je kan ook en dienst aanbieden, bijvoorbeeld een klus doen voor iemand, schoonmaken of een lekkere maaltijd bereiden.

Voor alles wat je bij de veiling wil inbrengen, kun je contact opnemen met veilingmeester Thieu Berkhout via email. Dan zorgen wij dat het in de catalogus komt.

Zeer waardevolle spullen kunnen, als je dat wilt, via een online platform worden aangeboden. Zo kan de beste prijs worden opgehaald voor de Kangyur. Als je het lastig of bezwaarlijk vindt om dit zelf te doen, kunnen we je hierbij helpen. 

Yidzhin Norbu Kangyur project 2023

De opbrengsten van de veiling gaan naar het Yidzhin Norbu Kangyur project 2023. Initiatiefnemer Tarthang Tulku, een lama uit de Tibetaans Boeddhistische Nyingma-school, vraagt de steun van zijn internationale centra voor het herdrukken van duizend collecties van de Yidzhin Norbu Kangyur. Dit is een kostbare collectie teksten die alle gesproken woorden van de historische Boeddha bevat. Tarthang Tulku’s doel is om deze kostbare bronnen breder beschikbaar te maken voor daadwerkelijke dagelijkse studie door individuele monniken, nonnen, lama’s en ook toegewijde leken. De Kangyur is van cruciaal belang voor het behoud en de bloei van de Dharma in de wereld. Meer info en doneren, zie hier.