Workshop Open communicatie

Skillful Means – Onderdeel van Jaartraining III

Als we met elkaar spreken en naar elkaar luisteren vanuit innerlijke stilte, ontwikkelen wederzijds vertrouwen en een creatieve dialoog zich op een natuurlijke wijze.

In deze workshop leren we daarom allereerst om de gedachten op te merken die zich zo vaak in de privacy van onze geest afspelen. Je zult merken hoe vaak die gedachten eenzaam, herhalend of onproductief zijn. Op basis van dat inzicht doen we interpersoonlijke oefeningen die je leren om naar anderen te luisteren en met hen te spreken zonder privégedachten.

Wanneer innerlijke dialogen hun greep op ons verliezen, openen we ons hart en leren we zowel anderen als onszelf beter kennen.

Voor wie is deze workshop geschikt?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die wil kennismaken met ontspannen en openen naar jezelf en anderen. De workshop is tevens onderdeel van de jaartraining Werken met wijsheid.

Werkvormen

Het bijzondere van deze workshop is dat veel oefeningen plaatsvinden door middel van vernieuwende interpersoonlijke oefeningen met de andere deelnemers. Daardoor help je elkaar om je te bevrijden van veel onnodige mentale belasting. Je  leert natuurlijke kwaliteiten activeren die je helpen je doelen te bereiken.

Door de ervaringen in de oefeningen krijg je inzicht in hoe je geest werkt. Het inzicht wordt vergroot door uitwisseling en discussie. Je ontwikkelt een directe en intieme verbinding met jezelf en anderen.

Ervaringen en inzichten helpen ons misvattingen en verkeerde aannames over onze mentale activiteiten te doorzien. Ze activeren hogere kwaliteiten van onze menselijke belichaming.

Wat neem ik mee?

Neem een schrift met pen mee, zodat je aantekeningen kunt maken.

Begeleiding: Ineke Smits

Programma

  • Panoramisch openen in innerlijke stilte
  • Communicatie openen voor samenwerking
  • Communicatie openen voor zelfontdekking
  • Communicatie openen voor wederzijds voordeel