Vrijwilligerswerk bij Nyingma Centrum Nederland

Nyingma Centrum Nederland is een bloeiende community. Mensen van verschillende leeftijden en achtergronden werken en leren hier samen. Omdat vele handen licht werk maken, zijn we altijd op zoek naar mensen die willen meehelpen op ons centrum. Lees hieronder wat vrijwilligerswerk bij Nyingma inhoudt.

Is werken bij Nyingma iets voor jou?

Heb je tijd (bv een dagdeel of dag/dagen per week) en wil je een positieve bijdrage leveren aan een betere wereld? Wij zijn blij met jou!

Heb je speciale expertise (bv loodgieter, programmeur, makelaar, jurist, elektricien, filmer, kok, marketing) en wil je af en toe je expertise inzetten om ons te ondersteunen in speciale projecten? Wij zijn blij met jou!

Wil je jezelf beter leren kennen? Bij ons kun je je gewaarzijn ontwikkelen en ‘on the spot’ leren zien hoe jij op jouw eigen unieke wijze de dingen aanpakt en met je medemens omgaat. Wil je vervolgens bepaalde kwaliteiten ontwikkelen? Binnen vrijwilligerswerk bij Nyingma krijg je daar alle ruimte voor.

Voel je je aangetrokken tot het Boeddhisme en wil je leren/ervaren hoe je Boeddhisme in je dagelijks leven kunt integreren? Kom bij ons werken en leer wat Boeddhisme in actie inhoudt.

Wat bieden wij jou

Vrijwilligerswerk bij Nyingma centrum doe je in een positieve en open gemeenschap. Iedere bijdrage, met je hoofd, met je hart en met je handen, wordt zeer gewaardeerd.

Je inzet is welkom bij verschillende projecten of op vaste basis in een langer durend werkstudietraject. Wij zoeken mensen die willen koken, klussen, werken in onze winkel op de benedenverdieping, naaien voor de winkel, Stoepa’s maken, futonmatten vullen voor Lotus Design, meehelpen bij de cursistenadministratie en bij de afdeling marketing en publiciteit. We zijn ook zeer verguld met mensen met ICT kennis en mensen die assisteren bij bedienen van de camera in lessen die zowel live als online zijn. En dan hebben we ook nog het Tibetan Aid Project (TAP), wat de Tibetaanse cultuur in ballingschap steunt, en een kleine uitgeverij. Veel te doen dus. We bekijken samen met je wat het beste bij jou past.

Als dank voor je inzet kun je een open les Kum Nye en meditatie volgen aan het eind van de werkdag. Werk je meerdere dagen bij ons dan kun je ook een keuze maken uit ons cursusaanbod.

In de Nyingma traditie, de oudste stroming binnen het Tibetaans boeddhisme, worden werk en het dagelijks leven bij uitstek gezien als beoefening. Werken biedt een pad om te leren. Vrijwilligerswerk bij Nyingma centrum is dan ook een hele goede manier om je te ontwikkelen en je wordt hierin begeleid als je dat wilt.

Vrijwilligers op het kantoor bij Nyingma Centrum

Wat vragen wij van jou?

Als het gaat om de tijdsinvestering is een dagdeel per week meestal minimaal nodig om effectief te kunnen zijn. Een dag of enkele dagen per week kan natuurlijk ook.

Het werk bij Nyingma is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Daarom vragen wij je minstens voor een half jaar aan ons centrum te committeren. Natuurlijk is het altijd een uitproberen van beide kanten dus hanteren wij een proefperiode van 4 weken.

En voor alle duidelijkheid zetten we hier nog even wat verwachtingen van vrijwilligers bij Nyingma centrum op een rijtje:

  • bereidheid om in samenwerking met anderen te werken en te leren
  • motivatie en inzet
  • betrouwbaarheid
  • een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid
  • een open houding naar het Tibetaans boeddhisme
  • dat je beschikt over een eigen adres en ziektekostenverzekering

Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk of wil je je aanmelden?

Stuur ons dan een email.
Vertel iets over jezelf, laat ons weten wat je motivatie is, wat je bij ons zou willen doen en stuur je cv mee. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

Eerdere vrijwilligers vertelden ons…

“Ik zat altijd erg in mijn hoofd. Het concrete werken met de kussens en mijn handen heeft me veel rust en openheid gebracht al was het soms hectisch. Het is net of ik nu ‘echter’ ben geworden.”

“Ik heb ontdekt dat het niet uitmaakt of werk steeds ‘leuk’ is. Het was vooral steeds heel leerzaam. Fijn om het te combineren met de meditatie en Kum Nye lessen: het een gaat het ander beïnvloeden, zodat je kalmer wordt en vrijer.”

“Skillful Means en het werken hier heeft me geleerd om mijn problemen niet af te schuiven op anderen.”

“Het werken met Sacred Art is iets heel bijzonders. Een stille schoonheid lijkt van de lantza’s naar mezelf toe te stromen. Ik vind hier rust en ook een soort troost.”

“Boeddhisme blijkt helemaal niet zweverig te zijn, het is juist heel concreet en dichtbij.”